top of page

13 juni

1978 - Grease, de bioscoopfilm met Olivia Newton-John en John Travolta in de hoofdrollen, ging in New York in première. De single 'You’re The One That I Want' werd platina. Van hun duet 'Summer Nights' werden in de Verenigde Staten één miljoen singles verkocht. Vanaf 12 oktober 1978 draaide Grease ook in de Vlaamse bioscopen. Beide 45-toerenplaatjes haalden bij ons ook de top van de hitlijst.

1946 - Geboorte Henk Wijngaard. Hij verdiende eerst zijn brood als vrachtwagenchauffeur om vervolgens een zangcarrière te beginnen. Door mee te doen aan talentenjachten kreeg hij een contract bij platenmaatschappij Telstar. In de zomer van 1978 had hij zijn grootste hit bij ons: 'Met de vlam in de pijp'. Hij wordt 78 jaar.


1967 - De James Bond-film 'You Only Live Twice' met Sean Connery draaide vanaf 13 juni 1967 in de Amerikaanse bioscopen. De titelsong werd gezongen door Nancy Sinatra. Bij ons stond het nummer op de B-kant van de single 'Jackson'. Dit duet met Lee Hazlewood leverde haar de tweede plaats in de Top 30.


1970 - 'The Long and Winding Road' van The Beatles bereikte de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade. Het was de laatste plaat van The Beatles die die positie bereikte. Het was ook de laatste single die de vier uit Liverpool uitbrachten voordat ze uit elkaar gingen. In Vlaanderen was de single goed voor een 8ste plaats.


1972 - Overlijden Clyde McPhatter, zanger uit Durnham in North Carolina die zijn muzikale carrière op negentienjarige leeftijd begon bij Billy Ward & The Dominoes. In 1953 richtte hij The Drifters op. Na zes singles met deze groep moestt Clyde McPhatter in militaire dienst. Daarna ging hij solo verder. In 1958 was A Lover’s Question zijn grootste solo-hit. Clyde McPhatter is 39 jaar geworden. In 1987 kreeg hij postuum een plaats in The Rock And Roll Hall Of Fame.


1989 - Jerry Lee Lewis onthulde in Los Angeles, voor de deur van huisnummer 6631 aan de Hollywood Boulevard, zijn eigen ster op The Walk Of Fame.

Comentários


bottom of page