13 juli

1977 - Grote stroomstoring die de hele stad New York in het donker zette. Door de armoede en de werkloosheid in de stad gingen veel New-Yorkers winkels plunderen. Later verscheen de single 'Where Were You When The Lights Went Out In New York City' van The Trammps. Deze song gaat over de vele New-Yorkers die tijdens deze stroomstroring met elkaar naar bed zijn gegaan om de liefde te bedrijven. Negen maanden later was er inderdaad een geboortegolf in The Big Apple.

1985 - Op initiatief van Bob Geldof vond in het Wembley- stadion in Londen en in het John F. Kennedy-stadion in Philadelphia de grootste popmanifestatie van de twintigste eeuw plaats. Tijdens Live Aid zagen anderhalf miljard televisiekijkers in 160 landen live-optredens van o.a. Status Quo, The Who, Queen, Paul McCartney, Mick Jagger, David Bowie en Tina Turner.Dit zestien uur durende spektakel leverde zeventig miljoen dollar op voor de slachtoffers van de hongersnood in Afrika.


1940 - Hip hip hip hoera voor Jaak Van Assche. Hij wordt vandaag 81 jaar. Theater-, televisie- en filmacteur die vooral bekendheid verwierf door zijn rollen van Jean De Pesser in 'De Collega's', Fernand Costermans in 'F.C. De Kampioenen' en Frans Van As uit de VTM-serie 'De zonen van Van As'.