top of page

13 februari

1969 - Debuut-LP van Mary Hopkin werd uitgebracht, geproduceerd door Paul McCartney. Op dit album staan o.a. 'Those Were The Days', 'Happiness Runs', 'Love Is The Sweetest Thing' 'The Honeymoon Song', 'The Puppy Song' en 'Someone To Watch Over Me'.

1950 - Geboorte Britse zanger-songwriter Peter Gabriel. Medeoprichter en zanger (tot 1975) van de groep Genesis. Solo scoorde hij hits met 'Solsbury hill', 'Sledgehammer', 'Big time' en 'Don't give up' (met Kate Bush). Hij wordt 74 jaar.


1951 - Geboorte Michel Pollentier, voormalig wielrenner. Hij viel op door zijn hoekige en scheve stijl op de fiets, maar was desalniettemin een succesvol renner. Hij behaalde in totaal 89 profzeges. Hij wordt 73.


1952 - Geboorte Freddy Maertens, voormalig wielrenner. Hij was beroepsrenner van 1973 tot 1987. Hij won veel van zijn wedstrijden in de sprint. In drie deelnames aan de Ronde van Frankrijk won hij vijftien etappes en droeg hij negen dagen de gele trui. Hij wordt 72 jaar.


1961 - Frank Sinatra richtte zijn eigen platenmaatschappij 'Reprise Records' op. Behalve hijzelf waren Dean Martin en Sammy Davis Jr. de eerste artiesten die een contract tekenden. In de jaren zestig groeide het uit tot een succesvol label met sterren als Neil Young, Jimi Hendrix en Kenny Rogers.


1965 - 'Iedere Avond' van Ronnie Tober kwam de hitparade binnen. Dit liedje was een vertaling van 'Twilight Time' van The Platters uit 1958. De single bereikte de elfde plaats in Nederland. In Vlaanderen haalde het geen notering.


1974 - Geboorte Britse zanger-songwriter Robbie Williams. Hij maakte tot 1996 deel uit van de boyband Take That. Hij kan ook terugblikken op een succesvolle solocarrière met hits als 'Angels', 'Supreme', 'Rock DJ', 'Feel' en 'Something beautiful'. Hij wordt 50 jaar.


2010 - Overlijden Amerikaanse gitarist en zanger Dale Hawkins. Bijnaam: 'the architect of swamp rock boogie'. Bekende songs van hem zijn 'Susie Q' en 'Fool's paradise'. Hij is 73 jaar geworden.

bottom of page