top of page

11 juni

1958 - 'Summertime Blues' van Eddie Cochran werd uitgebracht Deze single was op 25 maart 1958 in de Gold Star Studio in Hollywood opgenomen. Eddie Cochran speelde zelf gitaar. De single kwam op 4 augustus 1958 binnen in de Billboard Hot 100 en bereikte de achtste plaats. In Vlaanderen kwam die niet verder dan de 20ste plaats.

1939 - Geboorte Peter Blanker. Na een carrière als zeeman, druivenplukker en journalist is hij sinds 1961 actief als zanger en gitarist. Zijn inspiratie zoekt hij bij de Franse chansonnier Georges Brassens en zijn vakgenoot Jules de Corte. Hij had één grote hit: ''t Is Moeilijk Bescheiden Te Blijven'. Peter Blanker wordt 85 jaar.


1965 - 'You’ve Got Your Troubles' van The Fortunes werd uitgebracht. Glen Dale, Barry Pritchard, Rod Allen, David Carr en Andy Brown hadden dit liedje van Roger Cook en Roger Greenaway op 28 mei 1965 opgenomen. De single kwam op 1 september 1965 binnen in de hitlijst bij ons en bereikte de 10e plaats. 1966 - Janis Joplin zette haar eerste stappen op een podium. Haar debuutoptreden was in de Avalon Ballroom in San Francisco. Haar carriere zou niet lang duren. In oktober 1970 overleed ze aan een overdosis heroïne. De film 'The Rose', met in de hoofdrol Bette Midler, is geïnspireerd door het leven van Janis Joplin.


1979 - Overlijden John Wayne. Eén van de beroemdste Amerikaanse filmlegendes. Hij speelde in vijftig jaar tijd mee in ongeveer 200 films. De bekendste daarvan waren 'The Longest Day', 'Rio Bravo' en 'True Grit'. Hij is 72 jaar geworden.


2014 - Overlijden Bert Bos, de vader van zanger Stef Bos. De hit 'Papa' van Stef Bos uit 1991 gaat over hem. Stef Bos schreef het nummer toen bij zijn vader kanker werd geconstateerd. Ook besefte hij dat hij steeds meer op zijn vader was gaan lijken, een thema dat terugkeert in het nummer waarmee Stef Bos zijn grote doorbraak beleefde. Bert Bos is 91 jaar geworden.


2015 - Overlijden presentator en zanger Gerard de Vries. Als zanger had hij een aantal grote hits waarvan 'Het Spel Kaarten' en 'Teddybeer' de grootste waren. Hij sprak over de muziek heen, een techniek die ook wel parlando wordt genoemd. Gerard de Vries was ook actief als dj. Hij maakte programma's bij de zeezender Radio Veronica en bij de TROS. Omdat hij programma's met countrymuziek maakte, stond hij ook wel bekend als 'Cowboy Gerard de Vries'. Gerard de Vries is 81 jaar geworden.

Comments


bottom of page