top of page

11 februari

1941 - Geboorte Ria Valk, Nederlandse zangeres, presentatrice en actrice. In haar beginjaren legde ze zich toe op de rock 'n roll en scoorde in 1961 de hit 'Hou je echt nog van mij, Rocking Billy?'. In de jaren '70 stapte ze over naar het carnavalsgenre met hits als 'De liefde van de man gaat door de maag' en 'Leo'. Ria Valk wordt 83 jaar.1941 - Geboorte Braziliaanse pianist en bandleider Sergio Mendes in Rio de Janeiro. Wij kennen hem vooral van de hit 'Mais que nada'. Hij wordt 83 jaar.


1952 - Geboorte Koen Crucke, zanger en acteur. Hij was eerste tenor buffo bij achtereenvolgens de Opera van Gent, Opera van Vlaanderen en de Vlaamse Opera. Hij werd een tijdje later opgemerkt door de toenmalige BRT en werd in een mum van tijd een TV-persoonlijkheid. Hij was regelmatig te gast in diverse programma's en had zijn eigen show 'Tijd voor Koen', waarin licht-klassieke muziek, opera en operette aan bod kwamen. Hij was onder andere ook een vast panellid in het spelprogramma Zeg eens Euh! en 'De Drie Wijzen'. Bij kinderen is hij bekend als kapper Albert Vermeersch (bijnaam Alberto Vermicelli) in de tv-jeugdserie Samson en Gert. Koen Crucke wordt 72 jaar.


1953 - Geboorte Neil Henderson, gitarist van de Schotse popgroep Middle Of The Road, die hits scoorden met 'Chirpy Chirpy Cheep Cheep', 'Sacramento' en 'Soley Soley'. Hij wordt 71 jaar.


1990 - De Zuid-Afrikaanse strijder tegen de apartheid Nelson Mandela wandelde de Victor Verster-gevangenis uit nabij Kaapstad en liep letterlijk zijn vrijheid tegemoet na 27 jaar in de gevangenis. Zijn eerste vrouw, anti-apartheidsactiviste Winnie Mandela, die later in ongenade zou vallen, haalde hem af en deelde in de glorie. Het was live te zien op televisie in de hele wereld.


2009 - Estelle Bennett, één van de originele leden van The Ronettes, werd in haar huis dood aangetroffen. De zangeres leed al een tijd aan darmkanker en werd 67 jaar.


2012 - De Amerikaanse zangeres en actrice Whitney Houston werd dood aangetroffen in suite 434 van het Beverly Hilton Hotel, ondergedompeld in de badkuip. In 1978 was ze één van de achtergrondzangeressen op Chaka Khan's hit 'I'm every woman', een nummer dat ze in de jaren negentig in een eigen versie zou opnemen voor de soundtrack van de film 'The Bodyguard'. In 1985 verscheen haar titelloze debuutalbum, met daarop de hitsingles 'Saving all my love for you' en 'How will I know'. Haar 2e album 'Whitney' dat in 1987 uitkwam leverde haar de wereldhit 'I wanna dance with somebody who loves me' op. Whitney Houston is 48 jaar geworden.

Comments


bottom of page