top of page

11 april

2011 - Overlijden La Esterella, geboren als Ester Mathilde Lambrechts. Ze is vooral bekend van haar klassieker 'Oh Lieve Vrouwe Toren'. Kenmerkend was haar zware stem. La Esterella was de eerste Vlaamse zangeres die internationaal succes boekte. Ze werd 91 jaar.

1935 - Geboorte Pierre Kartner. bekend als Vader Abraham. Bijzonder succesvolle Nederlandse zanger maar vooral producent van talloze Nederlandstalige artiesten. Pierre Kartner boekte zijn eerste muzikale succes als schrijver van ‘Je bent niet hip’ (1967) van Patricia Paay.

Hij schreef en produceerde liedjes aan de lopende band maar de definitieve doorbraak kwam als hij voor Corry (Konings) en de Rekels ‘Huilen Is Voor Jou Te Laat’ (1970) schreef en produceerde. Andere liedjes die hij voor andere schreef: ‘De Clown’ voor Ben Cramer en ‘Manuela’ voor Jacques Herb. Maar de grootste triomfen vierde Pierre Kartner met de singles ‘Het Kleine Café Aan De Haven’ en ‘Het Smurfenlied’. Pierre Kartner wordt 87 jaar. 1966 - Frank Sinatra nam in een studio in Los Angeles 'Strangers In The Night' op. Dit is een bewerking van het instrumentale thema van 'A Man Could Get Killed', gecomponeerd door Bert Kaempfert. 'Strangers In The Night' kwam op 7 mei 1966 binnen in de Amerikaanse hitlijst en bereikte de 1ste plaats. In Vlaanderen stond die maar liefst 9 weken op 1.

1970 - Lancering van Apollo 13, de bemande ruimtevlucht naar de maan, zonder maanlanding vanwege een technisch probleem na de lancering ("Houston, we have a problem").


1975 - Televisie-debuut van Lee Towers. Hij werkte op dat moment nog als onderhoudsmonteur in de Rotterdamse haven. Omdat hij hoog in een havenkraan werd gefilmd, gaat hij door het leven als 'De Zingende Kraanmachinist'. 'It’s Raining In My Heart' werd zowel in Nederland als in Vlaanderen zijn eerste hit. Daarna volgden de hits 'You'll never walk alone', 'Love potion nr. 9' en 'I can see clearly now'.


TOP 5 - april 1965 5. Lucille Starr - The French song 4. France Gall - Poupée de cire, poupée de son 3. Roy Orbison - Goodnight 2. Bobby Solo - Se piangi, se ridi 1. Guy Mardel - N'avoue jamais
bottom of page