top of page

10 juni

2004 - Ray Charles overleed in Los Angeles aan de gevolgen van een leverziekte. De zanger werd beschouwd als The Genius Of Soul. Tijdens zijn carrière heeft Ray Charles zich nooit gebonden aan één bepaalde muziekstijl. Hij heeft platen gemaakt in genres als jazz, gospel, country en rhythm & blues. Ray Charles is twaalf keer onderscheiden met een Grammy Award. Hij is 73 jaar geworden.


1926 - Overlijden Antoni Gaudí. Op 7 juni 1926 werd Gaudí tijdens een wandeling aangereden door een tram. Hoewel hij erg bekend was, kenden weinigen hem van gezicht. Taxichauffeurs weigerden het sjofel geklede slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. Drie dagen later overleed hij. Zijn begrafenis op de 12e was een belangrijke gebeurtenis: de rouwstoet was wel een kilometer lang. Hij ligt begraven in de crypte van de Sagrada Familia, zijn eigen ontwerp. De bouw van deze enorme kathedraal in neocatalaanse stijl begon in 1881 en duurt nog tot op de dag van vandaag. Als alles goed gaat wordt de Sagrada op 10 juni 2026 feestelijk ingewijd (honderd jaar na Gaudí's dood).


1967 - Zo’n vijftienduizend hippies kwamen naar Mount Tamalpais in Californië voor het Magic Mountain Music Festival. Er waren optredens van The Doors, The Jefferson Airplane, Smokey Robinson & The Miracles en The Byrds. Dit was het eerste popfestival in zijn soort. Het legde de basis voor het festival van Monterey, een week later.


1972 - 'Give Up Your Guns' van The Buoys kwam uit. Rupert Holmes, bekend van de hit 'Escape (The Pina Colada Song)', was de componist. De single van The Buoys bereikte de 13e plaats als hoogste positie in de hitlijst in Vlaanderen.


1982 - Overlijden Addie ‘Micki’ Harris van The Shirelles. Na een optreden van The Shirelles in Atlanta ging zij met haar collega’s Doris Jackson en Beverly Lee uit eten. Hier werd zij getroffen door een hartstilstand. The Shirelles werden in 1958 opgericht. Zij hadden grote hits als 'Dedicated To The One I Love', 'Mama Said' en 'Baby It’s You'. Micki Harris is 42 jaar geworden.

1991 - Overlijden Max van Praag, Nederlands volksliedjeszanger bekend van de liedjes 'De klok van Arnemuiden' en 'Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel'. Hij is 77 jaar geworden.


2012 - Overlijden muziekproducer Will Hoebee. Hij begon zijn carrière bij de AVRO als voorbereider van radioprogramma's. Bij de VPRO was hij betrokken bij de Hilversum 3 Top 30. Via dat programma kwam hij in contact met platenpluggers waardoor hij de overstap naar de platenwereld maakte. 'Patrick Mon Cherie' van Kiki & Pearly was in 1975 zijn eerste hit als producer. In de loop der jaren werkte hij samen met diverse nationale en internationale artiesten zoals Rob de Nijs, André van Duin, Nana Mouskouri en Vicky Leandros. Hij was als producer ook betrokken bij Luv'. Hij trouwde met zangeres José van die band. Will Hoebee overleed op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker.

Comentarios


bottom of page