top of page

1 oktober

2018 - Overlijden Charles Aznavour, Franse zanger, liedjesschrijver en acteur van Armeense afkomst. Hij heeft meer dan 180 miljoen platen verkocht. Hij werd vaak omschreven als de 'Frank Sinatra van Frankrijk'. Hij bracht meer dan honderd albums uit en speelde in zestig films. Hij is 94 jaar geworden.

1935 - Geboorte Julie Andrews, Britse actrice, zangeres, musicalster en schrijfster van kinderboeken. Op negentienjarige leeftijd begon haar Broadway-carrière, en na haar eerste film 'Mary Poppins' had ze de wereld veroverd. Kassuccessen als 'The Sound of Music' en 'Victor Victoria' volgden daarna. Ze wordt 88 jaar vandaag.


1949 - Geboorte Andre Rieu, Nederlandse violist en orkestleider die met zijn uitvoeringen van populaire klassieke werken van o.a. Johan Strauss bekendheid geniet bij het grote publiek. Hij wordt vandaag 74 jaar.


1965 - 'Here It Comes Again' van The Fortunes kwam uit. De Engelse groep heeft deze compositie van Les Reed en Barry Mason op 2 september 1965 opgenomen. De single kwam op 1 november 1965 binnen in de Belgische hitlijst en haalde de 11e plaats.


1982 - Sony presenteerde de eerste cd-speler ter wereld.


2014 - Overlijden Lynsey De Paul, Britse singer-songwriter, bekend van haar eigen hit 'Sugar me' waarmee ze in 1972 zes weken op 1 stond in Vlaanderen. Ze is 66 jaar geworden.

bottom of page