1 juli

1967 - Scott McKenzie scoorde een wereldhit met het liedje 'San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)'. Het lied werd een soort volkslied voor de "Love Generation". Het nummer werd geschreven en geproduceerd door John Phillips van The Mamas and The Papas. Zelf kon Scott McKenzie trouwens ook schrijven. Hij schreef onder meer mee aan de hit Kokomo van The Beach Boys.


1849 - De eerste Belgische postzegel werd uitgegeven, deze droeg de beeltenis van koning Leopold I.

1903 - In Parijs ging de eerste Ronde van Frankrijk van start. Het evenement was een initiatief van Henri Desgrange. Winnaar werd de 32-jarige Fransman Maurice Garin. Hij won drie van de zes etappes. 1972 - 'How Do You Do' van het Nederlandse duo Mouth & MacNeal kkwam binnen in de albumlijst van Billboard. Op deze LP staan onder meer 'Land Of Milk And Honey' en uiteraard de titelsong, hun hit 'How Do You Do'. Het album blijft op 77 steken. De single bereikt op 22 juli 1972 de achtste plaats in de Billboard Hot 100. In Vlaanderen deden ze nog beter: 5 weken op de eerste plaats.


2004 - Overlijden Marlon Brando, één van de grootste Amerikaanse acteurs. Bekende films waarin hij speelde waren 'The Godfather', 'A Streetcar named Desire' en 'Last tango in Paris'.


JARIG VANDAAG


1943 - Geboorte Jeff Wayne, muzikant/zanger die het meest bekend is van zijn muzikale versie van 'The War of The Worlds' van H.G. Wells. In 1978 kwam het album 'Jeff Wayne's Musical Version of the War of the Worlds' uit. Dit werd een groot succes met de singles 'The eve of the war' en 'Forever autumn'.


1945 - Geboorte Deborah Harry, Amerikaanse zangeres, vooral bekend van de popgroep Blondie, maar ook enkele solo-hits scoorde waaronder 'Maria'.