top of page

1 april

1984 - Soul-zanger Marvin Gaye werd aan de vooravond van zijn 45ste verjaardag door zijn vader doodgeschoten na een uit de hand gelopen ruzie. We kennen hem van hits als 'It Takes Two', 'Sexual Healing', 'You Are Everything' en 'I Heard It Through The Grapevine'.

1929 - Introductie van de jojo in New York. 1945 - Geboorte Amerikaanse drummer John Barbata van de Amerikaanse rockband The Turtles die we kennen van de single 'Happy Together' en met Jefferson Starship de nummer 1 single 'Nothing's Gonna Stop Us' uit 1987. Hij werkte ook met Crosby, Stills, Nash & Young. Hij wordt vandaag 79 jaar.


1970 - The Middle of the Road werd opgericht door de broers Eric en Ian McCredie, Ken Andrew en Sally Carr. Op 6 maart 1971 kwam 'Chirpy Chirpy Cheep Cheep' binnen in de hitlijsten.


1976 - In Amerika werd 'Silly Love Songs' van Paul McCartney & Wings uitgebracht. Pas op 30 april 1976 verscheen deze single op de Europese markt. 'Silly Love Songs' van Paul McCartney & Wings kwam op 10 april 1976 binnen in de Amerikaanse hitlijst en stond vanaf 22 mei 1976 vijf weken lang aan de top.


2004 - Paul Atkinson-gitarist van The Zombies stierf op 58-jarige leeftijd aan een lever- en nierziekte. Ze scoorden in 1964 een hit met 'She's Not There'. Later werd Paul Atkinson een artiest en repertoire executive. Hij werkte voor Columbia en RCA en ontdekte en ondertekende bands als ABBA, Bruce Hornsby, Mr. Mister, Judas Priest en Michael Penn.


2021 - Overlijden van de Zwitserse zanger, pianist en liedjesschrijver Patrick Juvet. Hij begon in zijn jeugdjaren als model. Zijn eerste succes in de muziek kende hij in 1972 als hij in Frankrijk een grote hit scoorde met 'La Musica'. In 1973 kwam hij voor Zwitserland uit op het Eurovisie Songfestival. Hij werd twaalfde met het nummer 'Je Vais Me Marier, Marie'. In de tweede helft van de jaren ’70 schakelde hij over op discomuziek. Hij scoorde in 1978 internationale hits met 'Got A Feeling' en 'I Love America'. Daarna werd het stil rond de zanger en trok hij zich terug uit de showbusiness. Op 1 april 2021 werd hij dood aangetroffen in een appartement in Barcelona. Patrick Juvet is 70 jaar geworden.Commentaires


bottom of page