top of page

Ster van de week: Willy Sommers

Willy Sommers werd op 9 augustus 1952 geboren. We kronen hem deze week dan ook tot onze ster van de week. Heel de week hoor je overdag regelmatig een nummer van hem.


Op kerstavond 1970 leerde Willy De Gieter producer Roland Verlooven kennen. Het begin van een kwarteeuw samenwerking. Mentor Verlooven doopte hem Sommers en schonk hem een eerste solo-single: 'Het is weer morgen'. Een nieuw, fris geluid in de Vlaamse muziek.


Zijn tweede single was meteen goed voor 19 weken op nummer 1, 100.000 verkochte exemplaren en vertalingen in het Frans, Duits en Spaans: '7 anjers, 7 rozen'. Goed anderhalf jaar later stond Willy Sommers met meer dan een half miljoen singles aan de absolute top van de verkoop. En hij bleef hits aan mekaar rijgen: 'Sympathie is geen liefde', 'Weet je nog die slow', 'Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds', 'Blijf nog een uurtje bij mij', 'Dans met mij tot morgenvroeg', 'Holiday'…


De jaren 80 waren iets moeilijker, ook al verzamelde hij de Zomerhits van 1979 ('De nacht wordt lang'), 1981 ('Naar de zee') en 1984 ('Ik ben verliefd op haar').


De komst van de commerciële zender VTM bombardeerde Willy Sommers tot goddelijke status in de rol van presentator van 'Tien om te Zien'.

Hij praatte op VTM hits van binnen- en buitenlandse sterren aan mekaar en scoorde er zelf een dozijn of zo, zoals 'Het water is veel te diep' en 'Als een leeuw in een kooi'.


Vorig jaar nam Willy Sommers deel aan het succesvolle TV-programma 'Liefde voor muziek'. Eén van de hoogtepunten voor zijn vele fans was een duet dat hij voor het eerst zong met zijn dochter Annemie.


Bron: Willysommers.be

bottom of page