top of page

Ster van de week: Rod Stewart

Op 10 januari wordt hij 79 jaar. Hij verkocht wereldwijd ruim 100 miljoen platen. Redenen genoeg om hem in the 'spotlights' te zetten.

Heel de week hoor je overdag regelmatig een nummer van hem.

Rod Stewart begon in het begin van de jaren zestig als zanger van een Engels folkbandje, waarmee hij door Europa trok. Na een arrestatie in Spanje wegens landloperij, keerde hij terug naar Engeland.


Na een aantal baantjes als o.a. loopjongen en grafdelver begon hij als zanger van de Jeff Beck Group. De band bracht twee platen uit, maar viel daarna uit elkaar. Rod Stewart en bassist Ron Wood gingen samen bij The Faces.


Naast The Faces begon hij ook aan een solocarrière. Zijn eerste twee albums werden lauw ontvangen, maar met 'Every Picture Tells A Story' brak hij dan ook solo door. ’Maggie May’ werd wereldwijd een grote hit. Met de opvolgers ’Da Ya Think I’m Sexy’ en ’You’re In My Heart’ werd Rod Stewart een wereldberoemde rockster.


In de jaren 90 scoorde hij een hit met een cover van ’It Takes Two’, in duet gezongen met Tina Turner. ’All For Love’, de soundtrack voor de film 'Three Musketeers', gezongen samen met Bryan Adams en Sting, was het laatste grote succes van Rod Stewart.


Met het uitbrengen van een cd met een aantal Amerikaanse Jazzstandards in 2002 kroop hij weer in het zadel waar hij jaren stevig had gezeten. Het leverde hem twee Grammy awards op. Er volgde een 'Volume II' in 2003 en in totaal werden er wereldwijd 10 miljoen exemplaren van deze twee albums verkocht. Ook het derde deel van deze reeks, 'Stardust...The Great American Songbook, Volume III' werd een succes.


In mei 2013 verscheen het album 'Time'. In Engeland bereikte het album de eerste plaats in de albumlijst.


Bron: Wikipedia, NPO

Comments


bottom of page