Ster van de week: Paul SeversDeze week, op vrijdag 9 april, is het precies 2 jaar geleden dat Paul Severs van ons heenging. Hij is dan ook onze ster van de week. Heel de week hoor je overdag om de 2 uur een nummer van Paul Severs. Op donderdagavond tussen 21 en 22 uur draaien we één uur muziek van hem. En op zaterdagnamiddag tussen 15 en 16 uur hoor je zijn grootste hits.


Paul Severs boekte als tiener zijn eerste successen bij de groep The Criminals, een lokaal bandje in Halle waar hij de leadzanger van was.

In 1966 brachten Paul Severs en The Criminals een eerste single uit, "Geen wonder dat ik ween", maar het werd geen hit.

In 1970 volgde dan de grote doorbraak met het nummer “Ik ben verliefd op jou”. Met 120.000 verkochte exemplaren werd het zijn grootste hit.

Daarna volgden de hits elkaar snel op, zoals "Irina", "Vaarwel en tot weerziens" en "Liefste meisje". De single “Geen wonder dat ik ween” werd opnieuw uitgebracht en dit keer wel met succes.


In 1973 trouwde Paul Severs met zijn jeugdvriendin Paulette. Hij was dan zo'n vedette dat het huwelijk op tv werd uitgezonden. Tijdens de plechtigheid zong hij live “Ik heb je lief”, een nummer dat hij speciaal voor Paulette schreef.


Op 12 maart 2019 werd hij in het ziekenhuis opgenomen nadat hij een hartaanval kreeg en hard ten val kwam met zijn fiets. Hij belandde in een coma, waaruit hij na een tijdje ontwaakte. De laatste weken bleef zijn toestand echter kritiek en kreeg Paul Severs verschillende bloedklonters, waardoor hij twee keer opnieuw wegzakte in een coma. Toen Shij voor de derde keer het bewustzijn verloor, gaven de dokters aan dat zijn situatie uitzichtloos was. Op 9 april 2019 overleed hij op 70-jarige leeftijd.


Bron: HLN, VRT