top of page

Ster van de week: Marva

Op 23 maart wordt Marva 81 jaar. We hebben haar dan ook tot onze ster van de week gekroond. Heel de week hoor je overdag regelmatig een nummer van haar.Marva werd geboren in Vlissegem en groeide op in Blankenberge. In 1963 nam ze op 20-jarige leeftijd haar debuutsingle 'Geef mij nog een kans' op.


Tussen 1963 en 1980 scoorde ze verschillende hits in Vlaanderen, zoals 'Een eiland in groen en blauw', 'Fiesta', 'Rode rozen in de sneeuw' en 'Oempalapapero'. Veel van deze liedjes werden geschreven door Nelly Byl. Vanaf 1965 werkte ze nauw samen met haar producer Rocco Granata, tot ze vanaf eind jaren zestig onder de hoede kwam van Jean Kluger.


In 1980 nam Marva afscheid van haar publiek met het nummer 'Herinneringen'. Ze wilde wat meer tijd voor haar privéleven. Sindsdien heeft ze geen nieuwe nummers uitgebracht, noch opgetreden. Ze begon een nieuw leven als winkelierster in Blankenberge en Oostende. Wel was ze nog regelmatig op televisie te zien, onder meer als presentatrice van de programma's 'Hit hit hoera' en 'Marva si Marva la'.


Bron: WikipediaKommentare


bottom of page