Ster van de week: Margriet Hermans


Deze week, op 17 maart, is Margriet Hermans jarig. Zij wordt 67 jaar. Zij is dan ook onze ster van de week. Heel de week hoor je overdag om de 2 uur een nummer van Margriet. Op donderdagavond tussen 21 en 22 uur draaien we één uur muziek van haar. En op zaterdagnamiddag tussen 15 en 16 uur hoor je de 15 grootste hits van Margriet Hermans.

We hadden ook een telefonisch gesprek met Margriet waarvan je fragmenten zal horen tussen de platen door. Het volledige gesprek kan je hier beluisteren.

Margriet Hermans werd op 17 maart 1954 geboren in Turnhout.

Ze is van opleiding regentes Frans, geschiedenis en Engels en werd lerares Frans in het volwassenonderwijs.

De carrière van Margriet Hermans begon in 1985 tijdens een Kempens vrij podium in Kasterlee bij zanger Marc Dex. Ze scoorde daarna hits met nummers als 'Een vriend, Wat ik bedoel' (1989), 'Alle mooie mannen zijn zo lelijk als ik jou zie' (1990) en 'Laissez Rouler Le Bon Temps, Jacqueline' (1994).


Samen met wijlen Roland Verlooven bracht ze drie full-CD’s uit onder het platenlabel 'Universal'.

Na het grote succes van deze albums ontdekte Margriet, onder de vleugels van Beneluxtheater, de echte singer-songwriter in zichzelf. Dat resulteerde in de full-CD "Ik had tijd nodig". Op haar vijftigste lanceerde ze nog een solo-project “Vrouw van vijftig”.


Margriet is niet alleen bekend als zangeres en politica, maar we kennen haar ook van TV. In Vlaanderen was ze de eerste vrouw met een eigen programma, dat tevens haar naam droeg, en werd ze een succesvol en veelgevraagd panellid in oa. 'Zeg eens euh', 'De zoete inval' en 'De 3 Wijzen. Ze presenteerde ook het programma 'De Niks voor Nils-show' met Donaat Deriemaeker.


In mei 2009 kwam haar boek 'Vele Levens' uit. Dit boek gaat in op de vele levens die Margriet Hermans heeft doorlopen: zangeres, presentatrice en politica.


Hoewel Margriet Hermans sinds 2019 de leeftijd van 65 heeft bereikt, en zij officieel van een rustpensioen geniet, staat het woord 'niets doen' niet in haar woordenboek noch haar agenda. Met regelmaat duikt ze dan ook nog op in populaire radio- en tv-programma’s. In eerste instantie is en blijft ze zangeres van haar eigen repertoire. Margriet geniet ook van haar muzikale samenwerkingen met dochter Celien.

Hoe je het ook draait of keert haar populariteit bij haar generatie is nog altijd niet afgenomen en Margriet voelt zich op het podium en voor de camera nog steeds als een vis in het water. Dank zij haar deelnames aan oa. 'De Slimste Mens', 'Terug naar eigen land' ea. kent ook de jongere generatie haar opnieuw.

Bronnen: Wikipedia Margriethermans.eu