top of page

Ster van de week: Joe Harris

Deze week staan we stil bij het overlijden van Joe Harris. Hij overleed op 1 juni 2003 op 59-jarige leeftijd. Hij is dan ook onze ster van de week. Heel de week hoor je overdag regelmatig een nummer van hem.

Op jonge leeftijd speelde hij al in de Koninklijke Speelschaar Sint-Franciscus-XaveriusBrugge en op zijn twaalfde nam hij onder de naam Joske Harris zijn eerste plaat op: 'M'n moeke is een engel'. Gedurende de eerste helft van de jaren 60 bracht hij een aantal singles uit onder de naam Joske Harry's.


Daarna zong hij Engelstalige nummers met zijn band Joe Harris and The Pink Umbrellas. In de 70's schakelde hij definitief over op het Nederlands.


Zijn eerste grote Vlaamse hit in 1971 was 'Eerst zien en dan geloven', een vertaling van 'Chirpy chirpy cheep cheep' van de Britse formatie Middle of the Road. Zijn grootste succes scoorde hij in 1975 met 'Drink rode wijn', een cover van het Udo Jürgens-nummer 'Griechischer Wein'. Ook daarna bleef Joe Harris hits scoren, zoals 'Maria Magdalena' en 'Santa Maria'.


Bron: Wikipedia, Viva Vlaanderen

Comments


bottom of page