Ster van de week: Gunther Levi (De Romeo's)


Deze week, op vrijdag 16 april, is Gunther Levi jarig. Hij is dan ook onze ster van de week. Heel de week hoor je overdag om de 2 uur een nummer van Gunther Levi of De Romeo's. Op donderdagavond tussen 21 en 22 uur draaien we één uur muziek van hem/hen. En op zaterdagnamiddag tussen 15 en 16 uur hoor je zijn/hun grootste hits.


Na het behalen van zijn diploma aan de Showbizzschool maakte Gunther een ommetje via het Laine Theater in Londen, waar hij een hoofdrol versierde in de musical 'The Young Ones'. Dat genre kreeg vanaf dan voorrang: hij schitterde oa. in 'Pallieter', 'Alladin' en 'Grease'.


Zijn solo zangcarrière kwam op gang met de singles 'Wie kan me zeggen' en 'Désirée', die hij in 1992 en 1993 uitbracht. Een jaar later scoorde hij met een cover Paul Sever's 'Ik ben verliefd op jou'. Speciaal voor hem, schreef Paul Severs 'Meisje van hierboven'.


In 1995 verscheen zijn eerste album 'Levensdroom', drie jaar later de cd 'Iedereen heeft iemand nodig'. Van 1995 tot 1998 was Gunther te zien in de VTM-familieserie 'Wat nu weer?'.

Van 1998 tot 1999 acteerde Gunther in de razend populaire Nederlandse soap 'Goede tijden, slechte tijden'. in 1999 verscheen hij in de rol van Peter Van den Bossche in de soap 'Familie'. Vlak voor Gunther in 2003 met De Romeo's begon, maakte hij nog deel uit van de groep The Funny Walkin' Texas Rangers.


Bron: Wikipedia, Viva Vlaanderen