Ster van de week: Engelbert HumperdinckDeze week, op zondag 2 mei, is Engelbert Humperdinck jarig. Hij wordt 85 jaar. Hij is dan ook onze ster van de week. Heel de week hoor je overdag om de 2 uur een nummer van deze artiest. Op donderdagavond tussen 21 en 22 uur draaien we één uur muziek van hem. En op zaterdagnamiddag tussen 15 en 16 uur hoor je zijn grootste hits.


Engelbert Humperdinck werd als Arnold Dorsey in India geboren. Het gezin verhuisde in 1946 naar Engeland. In 1955 werd hij saxofonist in nachtclubs en later ook zanger. Hij trad tien jaar op onder de naam Gerry Dorsey, maar om zijn succes te vergroten koos hij voor de artiestennaam Engelbert Humperdinck.

In 1966, nog voor zijn grote succesperiode, nam hij namens het Verenigd Koninkrijk deel aan het Songfestival van Knokke. Het door hem gezongen liedje 'Dommage Dommage' werd in de zomer van 1966 een grote hit. Zes maanden later heeft Humperdinck met 'Release Me (And Let Me Love Again)' zijn eerste echte wereldhit te pakken. Dit nummer zorgde er voor dat de naam van Engelbert Humperdinck wereldwijd wordt gevestigd.

Daarna scoorde hij de ene hit na de andere, waarvan zes nummer 1-hits.

In 1997 bracht Engelbert Humperdinck, in samenwerking met o.a. Peter Koelewijn, het album A little in love uit, dat bestaat uit 13 Engelstalige covers van oorspronkelijk Nederlandstalige nummers.


Engelbert Humperdinck verkocht wereldwijd zo'n 150 miljoen platen en kreeg daarvoor 72 gouden en 23 platina platen.


Na 56 jaar huwelijk overleed onlangs (februari 2021) zijn vrouw Patricia Healey op 85-jarige leeftijd.


Bron: Wikipedia, NPO