top of page

Ster van de week: Demis Roussos

Op 25 januari 2015 overleed de Griekse zanger Demis Roussos. Heel de week hoor je overdag regelmatig een nummer van hem. En op zondagnamiddag tussen 14 en 15 uur draaien wij zijn grootste hits.

Demis Roussos werd geboren in Egypte als zoon van Griekse ouders die alles verloren na de Suez crisis in 1956 en daarop in 1961 naar Griekenland terugkeerden. In Griekenland was Demis Roussos lid van een aantal groepen als The Idols, The Mini's en The Papathanassiou, na hun aankomst in Parijs op 23 maart 1968 omgedoopt tot Aphrodite's Child, bekend van o.a. 'Rain and tears'.


Begin jaren zeventig startte Demis Roussos met zijn solocarrière, waarvan de piek duurde tot halverwege jaren tachtig. Meerdere singles stonden hoog genoteerd in verschillende landen. Hij had maar liefst 5 nummer 1 hits in Vlaanderen: 'Forever and ever', 'Goodbye, my love goodbye', ‘Schönes Mädchen aus Arcadia’, ‘My Friend The Wind’ en 'Someday, somewhere'.


Demis Roussos overleed op 25 januari 2015 in het Ygeia Hospitaal in Athene aan de gevolgen van uitgezaaide alvleesklierkanker. Op 15 juni 2016 hebben zijn twee kinderen Cyril en Emily het 'Demis Roussos Museum in NIjkerk (Nederland) geopend.


Bron: Wikipedia, NPO

bottom of page