top of page

Ster van de week: Dean Martin

Deze week staan we bij De Goeie Ouwe Tijd stil bij het overlijden van Dean Martin, op 1ste Kerstdag in 1995. Ter nagedachtenis hebben we hem tot onze 'Ster van de week' gekroond.

Heel de week hoor je overdag regelmatig een nummer van hem. En op zondagnamiddag tussen 14 en 15 uur draaien wij zijn grootste hits.

Dean Martin werd op 17 juni 1917 in Ohio geboren als Dino Paul Crocetti.


Op zijn zeventiende begon hij met zingen in verschillende nachtclubs in Ohio. Tijdens één van deze optredens werd hij gespot door bandleider Sammy Watkins die hem in 1938 inhuurde als zanger. Twee jaar later verandert hij zijn naam in Dean.


Na de oorlog maakte hij tot 1957 een serie films met de komiek Jerry Lewis. De samenwerking tussen het tweetal duurt bijna tien jaar, maar hield op te bestaan na een creatief meningsverschil.


In 1955 had hij met 'Memories Are Made Of This' zijn eerste nummer 1-notering in de Verenigde Staten. Negen jaar later bereikte 'Everybody Loves Somebody' ook de top van de hitparades.


Hierna stortte hij zich voornamelijk op zijn tv-show. Deze liep van 1965 tot 1973, waarna hij een tweede show begon: 'The Dean Martin Comedy Hour'. Deze show liep een jaar en verdween dan ook van de buis.


De laatste jaren van zijn leven zat Dean Martin in een hoekje van zijn stamcafé in Hollywood weg te kwijnen aan een tafeltje. Dean Martin is 78 jaar geworden.


Bron: Wikipedia, NPO

bottom of page