Ster van de week: Bobbejaan SchoepenDeze week staan we stil bij het overlijden van Bobbejaan Schoepen. Hij overleed op 17 mei 2010 op 85-jarige leeftijd. Hij is dan ook onze ster van de week. Heel de week hoor je overdag om de 2 uur een nummer van hem. En op zondagnamiddag tussen 14 en 15 uur hoor je zijn grootste hits.


Modest Schoepen (zo werd Bobbejaan geboren op 16 mei 1925) was de zoon van een hoefsmid uit Boom, maar hij zou zijn carrière in Lichtaart en in de rest van de wereld uitbouwen. Met zijn buigzame zang- en jodelstem én zijn gefluit veroverde hij Europa na de Tweede Wereldoorlog, later volgde Amerika.


Hij trad op met wereldsterren, mocht in het voorprogramma van zijn show een ontluikende ster als Jacques Brel verwelkomen. Hij trad samen op met Josephine Baker, Gilbert Bécaud en Catherina Valente.


Op het einde van de jaren 50 vestigde hij zich definitief in het Kempense Lichtaart. Daar liet hij 30 hectare moeras droogleggen voor zijn eigen variététent. Zo kon hij gewoon blijven optreden zonder voortdurend te moeten rondreizen. Het zou de start van familiepark Bobbejaanland vormen.


Velen keken nog verbaasd op toen Bobbejaan in 2008 zijn comebackalbum uitbracht.

Net voor het jaareinde bracht hij nog drie cd's uit: 'The World of Bobbejaan'. Een overzicht van zijn zestigjarige muzikale loopbaan in 75 nummers.


Bron: Wikipedia, Nieuwsblad