Ster van de week: Bob BennyPrecies 10 jaar geleden, op 29 maart 2011, overleed Bob Benny. Hij is dan ook onze ster van de week. Heel de week hoor je overdag om de 2 uur een nummer van Bob Benny. Op donderdagavond tussen 21 en 22 uur draaien we één uur muziek van hem. En op zaterdagnamiddag tussen 15 en 16 uur hoor je zijn grootste hits.


Bob Benny begon zijn carrière als zanger vlak na de Tweede Wereldoorlog. In 1959 mocht hij België vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Met zijn liedje 'Hou Toch Van Mij' behaalde hij een gedeelde zesde plaats. In 1961 mocht hij opnieuw voor België aantreden op het Eurovisie Songfestival. Met het liedje 'September, Gouden Roos' raakte hij niet verder dan de vijftiende plaats. In 1963 scoorde hij zijn grootste hit met 'Waar En Wanneer', een Nederlandstalige bewerking van het door Johan Strauss gecomponeerde Als Flotter Geist.


Daarna speelde hij, tot en met 2000, in diverse musicals. In 2001 werd hij getroffen door een beroerte. Ook maakte hij dat jaar bekend dat hij homoseksueel was.


In 2002 werd hij opgenomen in de Radio 2 Eregalerij voor een leven vol muziek. In de laatste jaren van zijn leven woonde hij in een woonzorgcentrum in St. Niklaas. Daar overleed hij op 84-jarige leeftijd.


Bron: Wikipedia