top of page

Ster van de week: Barbra Streisand

Deze week, op woensdag 24 april, is Barbra Streisand jarig. Zij wordt 82 jaar. We hebben haar dan ook gekroond tot onze ster van de week. Heel de week hoor je regelmatig een nummer van haar langskomen.

In 1962 debuteerde Barbra Streisand op Broadway in de musical 'I Can Get It For You Wholesale'. Een jaar later verscheen haar debuutelpee 'The Barbra Streisand' Album. Het leverde haar meteen een Grammy Award op, de hoogste muziekonderscheiding in Amerika. Daarna ging het snel met haar carrière. Ze speelde mee in musicals en films als 'Hello Dolly!', 'What’s Up Doc', 'A Star Is Born' en 'Yentl'. Voor haar hoofdrol in de verfilming van de musical Funny Girl kreeg ze een Oscar.

Ondertussen bleef Barbra Streisand ook platen maken. Met hulp van Barry Gibb nam zij in 1980 het album 'Guilty' op, dat met hits als 'Woman In Love' en 'Guilty' een gigantisch succes werd. Ook liedjes als 'Evergreen (Love Theme From A Star Is Born) en haar duetten met Neil Diamond ('You Don’t Bring Me Flowers'), Don Johnson ('Till I Loved You'), Bryan Adams ('I Finally Found Someone') en Céline Dion ('Tell Him') werden grote wereldhits.


Bron: Wikipedia, NPOComments


bottom of page