top of page

9 september

2002 - Overlijden Peter Tetteroo, Nederlands componist en popmuzikant. Hij werd in 1965 bekend als oprichter van Tee Set. Hij was zanger in deze band. In 1968 had hij een top 10 hit met een soloplaat, zijn versie van 'Red red wine'. Hij is 55 jaar geworden.

1965 - The Byrds namen 'Turn! Turn! Turn!' op. Dit liedje werd drie jaar eerder geschreven door Pete Seeger. Voor de tekst heeft hij een gedeelte van het Boek 'De Prediker uit het Oude Testament' gebruikt. 'Turn! Turn! Turn!' van The Byrds kwam op 23 oktober 1965 de Amerikaanse hitparade binnen en stond vanaf 4 december 1965 drie weken lang op de eerste plaats.


1956 - Elvis Presley verscheen voor het eerst in 'The Ed Sullivan show', met 'Don't Be Cruel', 'Love Me Tender' en 'Ready Teddy' vanuit de CBS TV Studios in Los Angeles.


1963 - The Beatles stonden op nummer 1 in de UK Singles Chart met 'She Loves You'. 'Please Please Me' stond op nummer 1 in de Britse albumlijst. 'She Loves You' werd de bestverkochte single van The Beatles in het Verenigd Koninkrijk en was in 1963 de bestverkochte single in Groot-Brittannië. 1979 - Yusuf Islam trouwde in de moskee van de Londense wijk Kensington met Fouzia Ali. Yusuf Islam is, voordat hij zich heeft bekeerd tot moslim, bekend geworden als popzanger Cat Stevens.


bottom of page