top of page

9 maart

1973 - 'Power To All Our Friends' werd door EMI als 59ste single van Cliff Richard uitgebracht. Met dit liedje deed Cliff Richard op 7 april 1973 mee voor Groot-Brittannië aan de internationale finale van het Eurovisie Songfestival in Luxemburg. Hij eindigde als derde. De single haalde daarna de vierde plaats in de Britse hitparade. In Vlaanderen deed die het zelfs nog beter, met als hoogste positie de nummer 2.


1942 - Geboorte Gary Leeds, beter bekend onder zijn artiestennaam Garry Walker, Amerikaanse drummer en zanger. Hij was één van de leden van The Walker Brothers die in de jaren 60 hits scoorden met o.a. 'No regrets' en 'The sun ain't gonna shine anymore'. Hij wordt 82 jaar. 1958 - Geboorte Martin Fry, zanger van de Britse popgroep ABC. De band scoorde in de jaren 80 grote hits met 'Poison Arrow', 'The Look Of Love' en 'When Smokey Sings'. Hij wordt 66 jaar.


1959 - Ruth Handler, directrice van de Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, presenteerde een plastic pop met daarbij mogelijkheden de kleding aan te passen. De naam is Barbie, en ze zal de wereld veroveren.


1963 - The Chiffons brachten 'He's So Fine' uit. Jaren later werd Beatles-gitarist George Harrison aangeklaagd wegens plagiaat. Zijn liedje 'My Sweet Lord' zou er een kopie van zijn. George Harrison heeft dan ook een deel van zijn auteursrechten moeten afstaan.


1976 - A Night At The Opera van Queen bereikte de gouden status. Deze LP met o.a. Bohemian Rhapsody heeft vanaf 17 januari 1976 twee weken op de eerste plaats gestaan van de Engelse albumlijst.


1976 - 'Kiss And Say Goodbye' van The Manhattans lag in de platenwinkel. De R&B-groep uit New Jersey had deze single al in januari 1975 opgenomen. De single kwam op 17 april 1976 binnen in de Billboard Hot 100 en stond twee weken op de eerste plaats. Ook in Vlaanderen bereikte 'Kiss And Say Goodbye' van The Manhattans de koppositie in de Top 30.

Comentarios


bottom of page