top of page

9 juli

1957 - 'Lovin’ You', de tweede bioscoopfilm van Elvis Presley ging in het Stand Theatre in Memphis in première. De zanger was niet zelf bij deze vertoning aanwezig. Om het publiek tegemoet te komen, werd de film die dag maar liefst acht keer vertoond. De debuterende Dolores Hart was de tegenspeelster van Elvis Presley. In Lovin’ You zingt Elvis Presley onder meer 'Lonesome Cowboy', 'Teddy Bear' en 'Got A Lot Of Livin’ To Do'.

1947 - Geboorte Jerney Kaagman, bekend als zangeres van de Haagse formatie Earth & Fire. Deze band maakte vooral in de jaren zeventig oorstrelende symfonische nummers.

De eerste hit was in 1970 ‘Seasons’, gevolgd door onder meer ‘Ruby Is The One’, ‘Memories’ en ‘Maybe Tomorrow, Maybe Tonight’. Het werd vanaf 1974 wat stiller, maar in 1978 behaalde de groep een enorme internationale hit met het zoete ‘Weekend’. Jerney Kaagman wordt 75 jaar.


1954 - Geboorte Debbie Sledge, één van de vier zussen die samen de Amerikaanse groep Sister Sledge vormde. Ze scoorden discohits met 'We Are Family', 'He's the Greatest Dancer' en 'Lost in Music'. Debbie Sledge wordt 68 jaar.


1988 - Glenn Medeiros stond op nummer 1 in de Engelse hitparade met 'Nothing's Gonna Change My Love For You'. De 18-jarige uit Hawaï was één van de jongste mannen die de top van de hitlijsten bereikte. In Vlaanderen haalde hij als hoogste positie plaats 2.


2006 - Overlijden Milan B. Williams, toetsenist van The Commodores. Hij leed aan kanker. The Commodores hadden in de jaren zeventig en tachtig hits met onder meer 'Brick House', 'Easy', 'Three Times A Lady', 'Lady (You Bring Me Up)' en 'Nightshift'. Milan B. Williams is 58 jaar geworden.

bottom of page