9 december

1953 - Met begeleiding van het orkest van Nelson Riddle nam Frank Sinatra 'Young At Heart' op. Dit was de titelsong van de gelijknamige film waarin Frank Sinatra en Doris Day de hoofdrollen vertolkten. Op 18 januari 1954 werd Young At Heart uitgebracht. Deze 78 toerenplaat kwam op 13 februari 1954 binnen in de Amerikaanse hitparade en bereikte de zevende plaats.

1957 - Geboorte Donny Osmond, Amerikaanse zanger, musicus, acteur en danser. Halverwege jaren 60 kreeg hij samen met zijn vier oudere broers bekendheid als The Osmonds. Begin jaren 70 begon hij aan zijn solocarrière, met het coveren van hits als 'Go Away Little Girl' en 'Puppy Love.


1965 - De vierde James Bond-film 'Thunderball' ging in de Japanse hoofdstad Tokio in wereldpremière. Op 21 december 1965 was er de Amerikaanse première in New York. Londen volgde acht dagen later. Sean Connery vertolkte wederom de rol van geheimagent 007. De titelsong werd gezongen door Tom Jones.


1978 - Boney M had hun tweede Engelse no.1 single met hun versie van de Harry Belafonte 'Mary's Boy Child' uit 1957. Op de lijst van de bestverkochte singles aller tijden in Engeland staat Boney M. op de vijfde plaats (met 'Rivers of Babylon') en op de tiende plaats (met 'Mary's Boy Child/Oh My Lord'). Van de single werden zo'n 1,8 miljoen exemplaren verkocht. In Vlaanderen kwam de single op 4 terecht.