8 november

1944 - Met begeleiding van het orkest van Toots Camarata nam Billie Holiday in New York 'That Ole Devil Called Love' op. Dit liedje werd geschreven door Allan Roberts en Doris Fisher. In 1985 coverde de Engelse zangeres Alison Moyet het nummer.

1935 - Geboorte Alain Delon, Frans acteur die voornamelijk te zien was politiefilms. In 1973 zong hij een duet met de Franse popzangeres Dalida, getiteld 'Paroles, paroles', dat een grote hit in Frankrijk, Japan en Canada werd. Hij wordt 86 jaar vandaag.


1961 - Geboorte Leiff Garrett, Amerikaanse zanger en acteur. Dit tieneridool en one hit wonder bracht tien albums uit en scoorde in 1979 een wereldhit met 'I was made for dancin''. Hij wordt 60 vandaag.


1967 - In de RCA Studio in Hollywood nam Harry Nilsson 'Everybody’s Talkin’ op. Het liedje werd geschreven door Fred Neil en werd begin 1968 uitgebracht. Het werd toen geen hit. Dit gebeurde pas in 1969 als regisseur John Schlesinger 'Everybody’s Talkin’' gebruikte in zijn film 'Midnight Cowboy'. De hoofdrollen werden gespeeld door Jon Voight en Dustin Hoffman.


1987 - Overlijden Charlie Nederpelt. Hij begon zijn muzikale loopbaan in het amusementsorkest The Ramblers onder leiding van Theo Uden Masman. In 1964 werd hun naam veranderd in VARA Dansorkest. Dit orkest verzorgde wekelijks een radio-uitzending. Na het overlijden van Theo Uden Masman in 1965 werd Charlie Nederpelt de leider van het VARA Dansorkest. Hij is 67 jaar geworden.