top of page

8 november


1967 - In de RCA Studio in Hollywood nam Harry Nilsson 'Everybody’s Talkin’ op. Het liedje werd geschreven door Fred Neil en werd begin 1968 uitgebracht. Het werd toen geen hit. Dit gebeurde pas in 1969 als regisseur John Schlesinger 'Everybody’s Talkin’' gebruikte in zijn film 'Midnight Cowboy'. De hoofdrollen werden gespeeld door Jon Voight en Dustin Hoffman.

1895 - De Duitse natuurkundige Wilhelm Röntgen ontdekte de röntgenstraling bij een proef tijdens onderzoek op de universiteit van Würzburg. Hij noemde de nieuwe straling 'X-straling', naar de onbekende variabele in de wiskunde. In 1901 kreeg hij de eerste Nobelprijs voor Natuurkunde.


1935 - Geboorte Alain Delon, Frans acteur die voornamelijk te zien was politiefilms. In 1973 zong hij een duet met de Franse popzangeres Dalida, getiteld 'Paroles, paroles', dat een grote hit in Frankrijk, Japan en Canada werd. Hij wordt 87 jaar vandaag. 1944 - Met begeleiding van het orkest van Toots Camarata nam Billie Holiday in New York 'That Ole Devil Called Love' op. Dit liedje werd geschreven door Allan Roberts en Doris Fisher. In 1985 coverde de Engelse zangeres Alison Moyet het nummer.


1961 - Geboorte Leiff Garrett, Amerikaanse zanger en acteur. Dit tieneridool en one hit wonder bracht tien albums uit en scoorde in 1979 een wereldhit met 'I was made for dancin''. Hij wordt 61 vandaag.


1983 - Een aardbeving in Luik met een sterkte van 5.0 op de Schaal van Richter kostte twee mensen het leven. Er waren tientallen gewonden. In Luik en het nabijgelegen Saint Nicolas raakten 16.000 huizen beschadigd, waarvan 37 geheel verwoest werden en 129 onbewoonbaar werden verklaard. Zo'n 6.000 mensen werden dakloos. De totale schade bedroeg drie miljard Belgische frank, omgerekend circa 75 miljoen euro.


1987 - Overlijden Charlie Nederpelt. Hij begon zijn muzikale loopbaan in het amusementsorkest The Ramblers onder leiding van Theo Uden Masman. In 1964 werd hun naam veranderd in VARA Dansorkest. Dit orkest verzorgde wekelijks een radio-uitzending. Na het overlijden van Theo Uden Masman in 1965 werd Charlie Nederpelt de leider van het VARA Dansorkest. Hij is 67 jaar geworden.

bottom of page