top of page

8 maart

1974 - Overlijden Wim Sonneveld. Nederlandse cabaretier, zanger en acteur. Hij wordt als één van de "Grote Drie van het Nederlandse cabaret" van na de 2e Wereldoorlog beschouwd, samen met Toon Hermans en Wim Kan. Hij werd 56 jaar.

1948 - Geboorte Peggy March, Amerikaanse zangeres, vooral bekend van de hit 'I will follow him'. Ze wordt 74 jaar.


1969 - 'To Love Somebody' van Nina Simone kwam binnen in de hitparade. Het is een compositie van Barry, Maurice en Robin Gibb van The Bee Gees. Hun originele versie bereikte in 1967 de dertiende plaats in de Top 30. In 1992 bleef de versie van Michael Bolton op 36 steken. Jimmy Somerville had de grootste hit met 'To love Somebody'. Zijn versie bereikte in 1991 de 7e plaats.


1983 - Roger Hodgson maakte bekend dat hij Supertramp ging verlaten. Samen met Rick Davies was hij als zanger/gitarist verantwoordelijk voor alle hits van deze Britse band. In 'The Eye Of The Storm' was in 1984 voor Roger Hodgson zijn eerste solo-album. 'Had A Dream' was zijn enige solohit.


2012 - Overlijden zanger Jimmy Ellis. Hij maakte deel uit van de populaire disco- en soulband The Trammps. Eén van hun bekendste nummers is 'Disco Inferno' dat te horen is in de film 'Saturday Night Fever'. In Vlaanderen is 'Shout' uit 1975 hun grootste hit. Jimmy Ellis overleed aan complicaties die verband houden met de ziekte van Alzheimer. Jimmy Ellis is 74 jaar geworden.


TOP 5 - 8 maart 1963 5. Cliff Richard - Summer holiday 4. Paul Anka - Love (makes the world go round) 3. Freddy Quinn - Junge komm bald wieder 2. Will Tura - Eenzaam zonder jou 1. Petula Clark - Coeur blessé

bottom of page