top of page

8 maart

1974 - Overlijden Wim Sonneveld. Nederlandse cabaretier, zanger en acteur. Hij wordt als één van de "Grote Drie van het Nederlandse cabaret" van na de 2e Wereldoorlog beschouwd, samen met Toon Hermans en Wim Kan. Hij werd 56 jaar.

1945 - Geboorte George Michael Dolenz Jr., beter bekend onder zijn artiestennaam Micky Dolenz, is een Amerikaanse zanger, muzikant en acteur. Hij is bekend geworden als zanger, drummer en enige constante factor van The Monkees. Hij wordt 78 jaar.


1948 - Geboorte Peggy March, Amerikaanse zangeres, vooral bekend van de hit 'I will follow him'. Ze wordt 75 jaar.


1954 - Geboorte Cheryl Baker, zangeres van de Britse popgroep Bucks Fizz die de Britse hits 'Making Your Mind Up', 'The Land of Make Believe' en 'My Camera Never Lies' had en één van de best verkopende groepen van de jaren tachtig was. Cheryl Baker werkt nu als tv-presentatrice. Ze wordt 69 jaar.


1969 - 'To Love Somebody' van Nina Simone kwam binnen in de hitparade. Het is een compositie van Barry, Maurice en Robin Gibb van The Bee Gees. Hun originele versie bereikte in 1967 de dertiende plaats in de Top 30. In 1992 bleef de versie van Michael Bolton op 36 steken. Jimmy Somerville had de grootste hit met 'To love Somebody'. Zijn versie bereikte in 1991 de 7e plaats.


1983 - Roger Hodgson maakte bekend dat hij Supertramp ging verlaten. Samen met Rick Davies was hij als zanger/gitarist verantwoordelijk voor alle hits van deze Britse band. In 'The Eye Of The Storm' was in 1984 voor Roger Hodgson zijn eerste solo-album. 'Had A Dream' was zijn enige solohit.


2012 - Overlijden zanger Jimmy Ellis. Hij maakte deel uit van de populaire disco- en soulband The Trammps. Eén van hun bekendste nummers is 'Disco Inferno' dat te horen is in de film 'Saturday Night Fever'. In Vlaanderen is 'Shout' uit 1975 hun grootste hit. Jimmy Ellis overleed aan complicaties die verband houden met de ziekte van Alzheimer. Jimmy Ellis is 74 jaar geworden.


2016 - Overlijden George Henry Martin, Brits muziekproducent. Hij werd soms gezien als '5e Beatle' door zijn werk als producer en vaak ook arrangeur van bijna alle platen van The Beatles. Uit waardering voor zijn bijdrage aan de muziekindustrie kreeg hij in 1996 de titel 'Sir' als 'Commander of the Order of the British Empire'. Hij is 90 jaar geworden.

bottom of page