8 juni

1962 - Het Britse muziekweekblad New Musical Express publiceerde voor het eerst een LP-hitparade. In deze eerste lijst stond de soundtrack van de Elvis Presley-film 'Blue Hawaii' op nummer 1. Op de tweede plaats stond de soundtrack van 'The West Side Story'. De derde plaats was voor de soundtrack van 'It’s Trad Dad', een film met Helen Shapiro. Op vier vonden we nog een soundtrack - die van 'South Pacific'. De vijfde plaats werd bezet door de soundtrack van de Cliff Richard-film 'The Young Ones'.

1937 - Wereldpremière van de Carmina Burana van Carl Orff in de Alte Oper in Frankfurt am Main.


2020 -Overlijden Bonnie Pointer, Amerikaanse zangeres bekend van The Pointer Sisters. Ze verliet in 1978 de groep om soloplaten op te nemen. Ze tekende bij Motown en bracht in 1978 en 1979 twee albums uit, die eenvoudig Bonnie Pointer heetten. De single 'Heaven must Have Sent You' werd een grote hit. Bonnie Pointer is 69 jaar geworden.


JARIG VANDAAG


1940 - Geboorte Nancy Sinatra, Amerikaanse zangeres en actrice. Ze is de dochter van Frank Sinatra. Haar bekendste lied is 'These boots are made for walkin'' uit 1966. In 1967 stond ze samen met haar vader in de hitparade met het duet 'Something Stupid'. Nancy Sinatra wordt 81 jaar.


1944 - Geboorte Bozz Scaggs, Amerikaanse singer-songwriter en gitarist. Hij was o.a. bandlid van de Steve Miller Band, maar koos in de jaren zeventig zijn eigen weg. Hij ging als soloartiest verder en scoorde hits met 'What can I say' en 'Lido Shuffle'.


1951 - Geboorte Bonny Tyler, uit Wales afkomstige zangeres met een rauw stemgeluid die eind jaren '70 en begin jaren '80 enkele hits scoorde: 'Lost In France', 'It's A Heartache' en 'A Rockin' Good Way', een duet met Shakin' Stevens. Maar ze is vooral bekend door 'Total Eclipse Of The Heart' uit 1983.