top of page

8 juli

1966 - Op zijn negentiende verjaardag richtte Peter Tetteroo de beatgroep The Tee Set op. Hun debuutsingle 'Early In The Morning' kwam op 20 augustus 1966 de hitlijst binnen. De Delftse groep had vier jaar later een nummer 1-hit met 'She Likes Weeds'. Peter Tetteroo overleed op 9 september 2002 aan leverkanker.


1967 - Beestjes van Ronnie & De Ronnies kwam de hitparade binnen. Deze single was een compositie van Peter Koelewijn. De zanger van Beestjes is de 22-jarige Ronnie Schutte die Peter Koelewijn op een Amsterdams terrasje heeft leren kennen. De Ronnies was geen bestaande groep, maar leden van Peter & Zijn Rockets. 1967 - Overlijden Vivien Leigh, Engelse actrice. In 1935 begon ze haar filmcarrière met films zoals 'The Village Squire', 'Things are Looking Up' en 'Look Up and Laugh'. Ze is echter het bekendst geworden door haar rol als Scarlett O'Hara in de film 'Gone with the wind', waarvoor ze een Oscar kreeg voor beste vrouwelijke hoofdrol. Ze is 53 jaar geworden. 1972 - Donny Osmond stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst met zijn versie van het Paul Anka-nummer 'Puppy Love'. De eerste van drie solo nummer 1's voor Donny Osmond. In Vlaanderen was zijn grootste hit 'Puppy love', goed voor een 9e plaats. 1972 - Bill Withers begon een run van drie weken op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'Lean On Me', zijn enige nummer 1-hit, het werd nummer 18 in Engeland. Bij ons haalde de single de hitparade niet.


1976 - Einde van een lange hittegolf. Tussen 23 juni en 8 juli bleef de maximumtemperatuur in Ukkel gedurende zestien opeenvolgende dagen boven 30 °C.

Commentaires


bottom of page