top of page

8 februari

1990 - De Amerikaanse zanger Del Shannon werd met een pistool naast zijn lichaam dood aangetroffen in zijn huis in Californië. 'Runaway' is zijn grootste hit. Del Shannon is 55 jaar geworden.

1883 - Levis Waterman vond de vulpen uit 1936 - Jacques vroeg een octrooi aan voor een reep chocolade


1946 - Geboorte Ivan Heylen, kleinkunstzanger die in 1973 bekend werd dankzij zijn hits 'De wilde boerndochtere' en 'De werkmens'. Hij is de broer van journalist en televisiemaker Martin Heylen. Ivan wordt vandaag 76 jaar.


1948 - Geboorte Martin De Jonghe, radiopresentator, komiek, tv-producer en programmamaker. Hij werkte van 1977 to 1998 bij de toenmalige BRT als programmamaker. Hij presenteerde het bekroonde radioprogramma 'Service telefoon' en 'Golfbreker'. Op televisie was hij de man achter het satirische televisieprogramma 'TV-touché'. Martin De Jonghe veroorzaakte verbazing in 1980 toen hij de man bleek te zijn achter de mysterieuze radiostem van de typetjes 'Vercruusse' en "Boer Boer' in het radioprogramma 'Klaproosters' van Radio 2. Hij wordt 74 jaar.

.

1950 - Geboorte Paul Codde, acteur en voormalig omroeper. Hij werkte 25 jaar voor de openbare omroep als televisie-omroeper. Begin jaren 80 presenteerde hij het muziekprogramma 'Van Tijd tot Tijd' en het jeugdprogramma 'Sleutel'. Hij wordt 72 jaar.


1973 - Carly Simon kreeg een gouden plaat voor 'You're So Vain'.


1980 - Geboorte Free Souffriau. Eind 2007 deed ze mee aan het tweede seizoen van 'Steracteur, Sterartiest' en won ze de finale. Begin 2008 deed ze mee aan 'Zo is er maar één' met het lied 'Zoals een mooi verhaal' van Ann Christy. Ze won de voorronde en de halve finale, maar strandde in de finale op de derde plaats. Vorig jaar in juli maakte ze op haar Instagram-account bekend dat ze na 15 jaar definitief ging stoppen met Mega Mindy.


TOP 5 - februari 1965 5. Adamo - Dolce Paola 4. Les Têtes Blanches - She's the one/Mother in law 3. The Beatles - I feel fine 2. Gudrun Jankis Orchestra - Letkis 1. Lucille Starr - The French song

bottom of page