top of page

8 april

1967 - Het Eurovisiesongfestival werd gewonnen door Sandie Shaw met het nummer 'Puppet on a string' voor het Verenigd Koninkrijk. Ze kreeg 47 punten. Met 22 punten werd Ierland tweede, gevolgd door Frankrijk op de derde plaats met 20 punten.

1963 - Geboorte Julian Lennon, Brits muzikant, zanger en songwriter. Hij is de enige zoon van John Lennon en Cynthia Powell. Zijn peetoom was de voormalige Beatles-manager, Brian Epstein. Sean Lennon is zijn jongere halfbroer. Op muzikaal gebied kennen we hem van 2 hits: 'Too late for goodbyes' en 'Saltwater'. Hij wordt 60 jaar.


1964 - In de Hitsville USA-studio van Motown in Detroit namen The Supremes 'Where Did Our Love Go' op. Deze single kwam op 11 juli 1964 binnen in de Billboard Hot 100 en haalde de eerste plaats. Dit was de eerste van twaalf Amerikaanse nummer 1-noteringen van (Diana Ross &) The Supremes. De hoogste positie in Vlaanderen was de 7e plaats.


1973 - Overlijden Pablo Picasso. Hij is één van de grootste schilders van de twintigste eeuw. Er werden ook liedjes over hem gemaakt: 'Picasso’s Last Words' van Paul McCartney & Wings uit 1973, 'The Last Picasso' van Neil Diamond uit 1974 en de single 'Pablo Picasso' van de Duitse groep Dschinghis Khan uit 1982. 2010 - Vandaag staan we stil bij het overlijden van zangeres en presentatrice Teddy Scholten. Zij begon haar carrière in de showbusiness met een kleine rol in een show van Toon Hermans. In 1959 werd zij gevraagd om mee te doen aan het Nationaal Songfestival. Met 'Een Beetje', dat op het Nationaal Songfestival werd uitgekozen als winnend liedje, won zij later dat jaar in het Eurovisie Songfestival. Teddy Scholten is 83 jaar geworden.


bottom of page