top of page

7 september

Rita Hovink stierf aan borstkanker op 7 september 1979 in haar huis in Hilversum. Haar doorbraak was in 1964 als zij voor Nederland meedeed aan het Knokke Festival. In november 1964 had zij een kleine hit met 'Die Eerste Zoen'. In de jaren zeventig heeft zij succes gehad met 'Dolores, Antonio' en 'Laat Me Alleen'. Rita Hovink is 35 jaar geworden.

1943 - Geboorte Gloria Gaynor, Amerikaanse zangeres, bekend door de discohits ''Never can say goodbye' (1973) en 'I will survive (1979). Ze wordt vandaag 80 jaar.


1951 - Geboorte Chrissy Hynde, Amerikaanse zangeres, vooral bekend van The Pretenders. Naast zangeres is ze ook songwriter en gitarist. Ze wordt vandaag 72 jaar. 1956 - Geboorte Diane Warren, Amerikaanse songwriter die veel baanbrekende hits op haar naam staan heeft, zoals Nothing's Gonna Stop Us Now van Starship, If I Could Turn Back Time van Cher, I don't want to miss a thing van Aerosmith en Un-break my heart van Toni Braxton. Ze wordt 67 jaar.


1978 - Overlijden Keith Moon. Nadat hij samen met o.a. Paul McCartney de première van The Buddy Holly Story had bijgewoond, bezweek Keith Moon aan een overdosis medicijnen. Hij kreeg die voorgeschreven om van zijn alcoholverslaving af te geraken. De drummer van The Who werd slechts 32 jaar oud.


2006 - Overlijden Julien Schoenaerts, vader van Mathias Schoenaerts. Hij wordt unaniem door publiek, pers en vakgenoten beschouwd als één van de grootste naoorlogse acteurs in Vlaanderen en Nederland. Hij debuteerde in 1955 als filmacteur met de hoofdrol in de film 'Meeuwen sterven in de haven'. Later speelde hij onder meer in 1983 de rol van Pieter de Coninck in 'De Leeuw van Vlaanderen' en in 1992 de rol van monseigneur Stillemans in 'Daens. Hij is 81 jaar geworden.

Comments


bottom of page