top of page

7 oktober

1945 - Geboorte Kevin Godley, Engelse muzikant en één van de oorspronkelijke leden van de band 10CC.

In 1976 vormde hij samen met Lol Creme het duo Godley & Creme. Kevin Godley wordt 78 jaar vandaag.

1913 - Henry Ford introduceerde een geheel nieuwe productiemethode in zijn fabriek. Dankzij de lopende band konden auto's sneller gemaakt worden dan ooit tevoren.


1951 - Geboorte John Cougar Mellencamp, Amerikaanse rockmuzikant. Hij heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen albums verkocht. In september 1985 richtte hij met Willie Nelson en Neil Young de non-profitorganisatie Farm Aid op, die met jaarlijkse benefietconcerten geld inzamelt voor Amerikaanse boeren in financiële nood. Hij wordt 72 jaar. 1952 - De streepjescode of barcode werd officieel gepatenteerd. Het was een opvolger van de ponskaart. Geestelijk vader is de Amerikaan Norman Woodland. Afhankelijk van het coderingssysteem kan deze -te scannen- code van een rij lijnen uitsluitend uit cijfers bestaan, of uit een combinatie van cijfers, letters en leestekens.


1960 - Geboorte Chris Van Den Durpel, imitator en acteur. Hij werd bekend door zijn persiflages op Paul Jambers (Paul Schampers) en Herman Le Compte en zelfbedachte typetjes als Kamiel Spiessens, Jimmy B., Snelle Eddy, Ronny King en Firmin Crets. Hij wordt 63 jaar vandaag.


1972 - 'Swimming Into Deep Water' van Don Rosenbaum kwam binnen in de Nederlandse Top 40. Deze single werd geproduceerd door Boudewijn de Groot. 'Swimming Into Deep Water' was met zijn elfde plaats de enige hit voor Don Rosenbaum in de Nederlandse Top 40. In Vlaanderen bleef die op een 17e plaats steken.

1977 - ‘Heroes’, het 12de studioalbum van David Bowie, lag in de platenwinkel.

1997 - De single 'Tell Him' van Barbra Streisand en Céline Dion beleefde wereldwijd zijn radiopremière. Dit duet is te vinden op de albums 'Higher Ground' van Barbra Streisand en 'Let’s Talk About Love' van Céline Dion. In de Verenigde Staten kwam de single niet verder dan de 58ste plaats in de Billboard Hot 100. In Vlaanderen deed die het stukken beter met als hoogste positie de 3e plaats.

Comments


bottom of page