top of page

7 november

2016 - Overlijden Leonard Cohen, Canadese folksinger-songwriter, dichter en schrijver. Hij had hits met onder andere 'Suzanne', 'So long, Marianne' en 'Hallelujah'. Hij is 82 jaar geworden.

1980 - Overlijden Steve McQueen, Amerikaans acteur. In de jaren 60 was hij één van de best betaalde acteurs van zijn generatie. Wat hebben we genoten van zijn acteerprestaties in o.a. 'The Magnificent Seven', 'Papillon', 'The Cincinatti Kid' en 'The Towering Inferno'. Hij is 50 jaar geworden.


2001 - Faillissement van de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena. 7500 mensen verloren hun baan. 2012 - Overlijden zangeres Marina van der Rijk. Zij scoorde in 1981 als Miggy een hit met het nummer 'Annie'. Dit nummer haalde de tweede plaats in de Top 40. In Vlaanderen haalde de single de 20ste plaats van de hitlijst. Het zou uiteindelijk de enige hit voor Miggy worden. Marina van der Rijk overleed na een kort ziekbed op 51-jarige leeftijd. 2018 - Overlijden Franse componist Francis Lai. Hij won een Oscar voor de soundtrack van 'Love story' Het nummer 'Where do I begin? - Love story' was een hit voor Andy Williams). Hij schreef nummers voor Edith Piaf, Mireille Mathieu, Petula Clark en talloze andere wereldsterren. Francis Lai is 87 geworden.Comments


bottom of page