top of page

7 maart

2001 - Het lied “Over the Rainbow” werd in de Verenigde Staten uitgeroepen tot het beste lied van de twintigste eeuw. Het nummer dateert uit 1939 en werd voor het eerst gezongen door Judy Garland in de film The Wizard of Oz.

1876 - Alexander Graham Bell kreeg patent voor telefoon. 1943 - Geboorte Chris White, Britse rockzanger, bassist, songwriter en muziekproducent. Hij maakte deel uit van The Zombies die hits scoorden met 'She's Not There' en 'Time of the Season'. Hij wordt 80 jaar. 1946 - Geboorte Matthew Fisher, Engelse muzikant, songwriter en producer. Hij is vooral bekend om zijn langdurige samenwerking met de rockband Procol Harum, waaronder het spelen van het Hammond-orgel op de single 'A Whiter Shade of Pale'. Hij wordt 77 jaar.

1966 - Tina Turner nam haar zang op op het door Phil Spector geproduceerde 'River Deep Mountain High'. Phil Spector was zich terdege bewust van de controlerende houding van Ike Turner in de studio, en daarom stelde hij een ongebruikelijk contract op: het River Deep - Mountain High-album en de single zouden worden toegeschreven aan Ike & Tina Turner, maar Ike kreeg $ 20.000 betaald om weg te blijven van de studio , en alleen de zang van Tina Turner zou op de plaat worden gebruikt.


1968 - BBC toonde voor het eerst het nieuws in kleur.


1970 - Lee Marvin stond op nummer 1 in de UK Singles Chart met 'Wand'rin Star', afkomstig uit de film 'Paint Your Wagon'.


1985 - 'We Are The World' van USA For Africa lag in de platenwinkel. Deze benefietsingle werd op 28 januari van dat jaar opgenomen voor de noodlijdende bevolking van Ethiopië. Het nummer werd geschreven door Michael Jackson en Lionel Richie, geproduceerd door Quincy Jones en gezongen door een groot aantal gerenommeerde Amerikaanse artiesten. Het werd één van de best verkochte singles van 1985 en bracht ruim zestig miljoen dollar op.bottom of page