top of page

7 juni


1971 - Don McLean nam 'Vincent' op. Deze ode aan de Nederlandse schilder Vincent van Gogh kwam op 18 maart 1972 binnen in de Billboard Hot 100 en bereikte de twaalfde plaats. In ons land kwam 'Vincent' op 6 mei 1972 binnen in de hitlijst en haalde de zeventiende plaats.

1940 - Geboorte Tom Jones, Britse zanger. Nog voordat hij wereldberoemd zou worden, werd hij in Wales al ‘Tiger Tom’ genoemd. In januari 1965 stapte een nieuwe Britse ster vol overtuiging in het spotlicht: Tom Jones. De jonge Tom viel vooral op door zijn krachtige stemgeluid en sexy uitstraling. Bekende hits van hem zijn o.a. 'It's not unusual', 'Delilah', 'Green, Green, Grass of Home' en 'She's a lady'. Tom Jones wordt 84 vandaag.


1949 - Geboorte Urbain Servranckx, beter bekend als Urbanus. Komiek, cabaretier, zanger, gitarist, stripauteur en acteur. Als zanger had hij hits met 'Een bakske vol met stro', 'Madammen met een bontjas' en 'Hittentit'. Kaskrakers waarin hij speelde waren 'Hector' en 'Koko Flanel'. Urbanus wordt 75 jaar.


1954 - Geboorte Guy De Pré, Vlaams radiopresentator en radio-dj, vooral bekend van het archief- en muziekprogramma 'De Pré Historie'. Hij wordt 70 jaar.


1998 - Overlijden Wally Gold. Hij was mede-componist van o.a. 'It’s My Party' van Lesley Gore en 'It’s Now Or Never' van Elvis Presley. Daarnaast heeft hij platen van Gene Pitney geproduceerd. Wally Gold is 70 jaar geworden.


2021 - Overlijden Dirk (Dixie) Dansercoer, Belgische ontdekkingsreiziger. Hij ondernam meerdere expedities naar Antarctica en het Hoge Noorden. Dansercoer kwam op 7 juni 2021 tijdens een expeditie in Groenland om het leven na een val in een gletsjerspleet. Daar de plaats van het ongeval uiterst afgelegen ligt, nam de komst van reddingswerkers vier uur in beslag. Na een zoektocht van zes uur staakten deze hun reddingspoging wegens de gevaarlijke omstandigheden.


Ook jarig vandaag: Sven Ornelis (51) en Mathias Coppens (46)

댓글


bottom of page