top of page

7 augustus

1984 - Overlijden Ann Christy. In 1968 won ze de zangwedstrijd het Songfestival van Knokke. In 1971 nam ze met 'Dag vreemde man' vergeefs deel aan de Belgische voorrondes voor het Eurovisiesongfestival. Pas in 1975 mocht ze deelnemen aan het festival, dat gehouden werd in het Zweedse Stockholm. Ze zong het liedje 'Gelukkig zijn'. Andere hits van haar zijn oa. 'Ik neem vandaag de trein' en 'Ik leef voor jou'. Ze overleed op 38-jarige leeftijd aan baarmoederhalskanker.

1957 - Overlijden Oliver Hardy, Amerikaans filmacteur, vooral bekend als de 'dikke' helft van het komische duo Laurel & Hardy. Tussen 1914 en 1951 heeft hij in meer dan 400 films gespeeld. Hij is 65 jaar geworden. 1971 - The Bee Gees stonden 4 weken op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'How Can You Mend A Broken Heart'. Het was de tiende Amerikaanse hit van de groep en hun eerste nummer 1. Het door Bee Gees geschreven nummer werd oorspronkelijk aangeboden aan Andy Williams, maar uiteindelijk namen de Bee Gees het zelf op, het werd later ook gecoverd door soulzanger Al Green.


1984 - Overlijden Esther Philips, Amerikaanse zangeres bekend van de hit 'What a difference a day makes'. Ze is 48 jaar geworden.

Komentarze


bottom of page