6 september

Vandaag staan we stil bij het overlijden van Luciano Pavarotti, op 6 september 2007.Hij was één van de beroemdste operazangers ter wereld en volgens velen de beste tenor van zijn generatie. Luciano Pavarotti sleepte gedurende zijn carrière talrijke Grammy Awards in de wacht en hij grossierde in platina en gouden platen. Hij zong voor het laatst in het openbaar toen hij op 10 februari 2006, tijdens de opening van de Olympische Winterspelen in Turijn, zijn favoriete aria 'Nessun dorma' ten gehore bracht. Luciano Pavarotti is 72 jaar geworden.

1990 - Gitarist Tom Fogerty stierf in Scottsdale in Arizona. Hij had tuberculose. Samen met zijn broer John vormde Tom Fogerty in de jaren zestig de kern van Creedence Clearwater Revival. De groep bestond verder uit drummer Doug Clifford en bassist Stu Cook. Tom Fogerty verliet Creedence Clearwater Revival in 1971 om aan een solocarrière te beginnen. Creedence Clearwater Revival stopte in oktober 1972. Tom Fogerty liet zijn vrouw en hun zes kinderen achter. Hij is 48 jaar geworden.


2018 - Overlijden Burt Reynolds, Amerikaanse acteur. In 1961 maakte hij zijn speelfilmdebuut. Zijn rol in 'Deliverance' in 1972 maakte hem tot een ster. In de jaren zeventig kende hij veel successen, vooral als 'Bandit' in de film 'Smokey and the bandit' uit 1977. Burt Reynolds overleed op 6 september 2018 op 82-jarige leeftijd aan een hartaanval.