6 oktober

2015 - Overlijden Billy Joe Royal, Amerikaanse zanger. Hij werd beïnvloed door o.a. Sam Cooke, Roy Orbison en Fats Domino. Nadat hij een demo had ingezongen van het lied 'Down in the Boondocks' van zijn vriend Joe South, werd hij opgemerkt door Columbia Records. Billy Joe Royal tekende er een contract en 'Down in the Boondocks' werd officieel uitgebracht. Het haalde de negende plaats in de Amerikaanse hitparade. Ook internationaal trok het nummer de aandacht. Een andere hit van hem is 'Hush', goed voor een 11e plaats in de Vlaamse hitparade van 1968. Billy Joe Royal is 73 jaar geworden.

1927 - In New York ging 'The Jazz Singer', de allereerste geluidsfilm, in première. De zwart geschminkte Al Jolson speelde de hoofdrol. Hij was alleen te horen in de liedjes 'Mother Of Mine I Still Have You', 'Blue River' en 'Dirty Hands Dirty Face'.


1990 - Eerste aflevering van F.C. De Kampioenen op televisie.


2020 - Overlijden Johnny Nash. In 1957 tekende hij een platencontract bij ABC Paramount. Zijn plaatdebuut was de single 'A teenager sings the Blues'. Daarna was 'A very special love' (een cover van een hit van Doris Day) zijn succesvolste plaat uit de jaren vijftig. In 1971 werd zijn single 'I can see clearly now' een top 5 hit . Daarna volgden 'Tears on my pillow' en 'What a wonderful world', een cover van Sam Cooke. Hierna verdween Johnny Nash uit de publiciteit, maar in 1985 kwam hij nog een keer terug in de hitlijsten met 'Rock me baby'. Hij is 80 jaar geworden.