top of page

6 oktober

2015 - Overlijden Billy Joe Royal, Amerikaanse zanger. Hij werd beïnvloed door o.a. Sam Cooke, Roy Orbison en Fats Domino. Nadat hij een demo had ingezongen van het lied 'Down in the Boondocks' van zijn vriend Joe South, werd hij opgemerkt door Columbia Records. Billy Joe Royal tekende er een contract en 'Down in the Boondocks' werd officieel uitgebracht. Het haalde de negende plaats in de Amerikaanse hitparade. Ook internationaal trok het nummer de aandacht. Een andere hit van hem is 'Hush', goed voor een 11e plaats in de Vlaamse hitparade van 1968. Billy Joe Royal is 73 jaar geworden.

1889 - In Montmartre in Parijs werd de Moulin Rouge geopend. De club werd een trefpunt voor verschillende sociale klassen in een excentriek rococo-interieur. De Franse schilder Toulouse Lautrec was één van de vaste gasten. Aanvankelijk was de Moulin Rouge een nachtclub waar de Can Can de populairste dans was. In 1903 was er een nieuwe eigenaar. Hij maakte er een diner-dansant van. Er werden revues en operettes opgevoerd. In de Eerste Wereldoorlog was de Moulin Rouge gesloten. In 1929 werd de nachtclub verbouwd tot bioscoop. Sinds 1951 is de Moulin Rouge weer een nachtclub met spectaculaire revues. Uiteraard wordt de Can Can er nog steeds gedanst.


1927 - In New York ging 'The Jazz Singer', de allereerste geluidsfilm, in première. De zwart geschminkte Al Jolson speelde de hoofdrol. Hij was alleen te horen in de liedjes 'Mother Of Mine I Still Have You', 'Blue River' en 'Dirty Hands Dirty Face'.


1965 - 'I Hear A Symphony' van The Supremes werd op Motown uitgebracht. De single werd op 22 september 1965 in de Hitsville USA-studio in Detroit opgenomen. Op 30 oktober 1965 kwam die de Billboard Hot 100 binnen. Het werd de zesde nummer 1-notering voor Diana Ross, Florence Ballard en Mary Wilson. Vanaf 20 november 1965 stond de single twee weken lang op de eerste plaats.


1990 - Eerste aflevering van F.C. De Kampioenen op televisie: 'De nieuwe truitjes'. Met de voorzitter Balthasar Boma, de trainer Oscar Crucke en zijn vrouw Pascale en dochter Bieke, de spits Pico Coppens en zijn vrouw Doortje, de keeper Xavier Waterslaeghers en zijn vrouw Carmen en de buurman Dimitri De Tremmerie (DDT).


2020 - Overlijden Johnny Nash. In 1957 tekende hij een platencontract bij ABC Paramount. Zijn plaatdebuut was de single 'A teenager sings the Blues'. Daarna was 'A very special love' (een cover van een hit van Doris Day) zijn succesvolste plaat uit de jaren vijftig. In 1971 werd zijn single 'I can see clearly now' een top 5 hit . Daarna volgden 'Tears on my pillow' en 'What a wonderful world', een cover van Sam Cooke. Hierna verdween Johnny Nash uit de publiciteit, maar in 1985 kwam hij nog een keer terug in de hitlijsten met 'Rock me baby'. Hij is 80 jaar geworden.

bottom of page