top of page

6 maart

1940 - Geboorte Gerard Cox, Nederlands zanger, cabaretier, acteur en regisseur. In Vlaanderen vooral bekend van de hit ''t Is weer voorbij die mooie zomer'. Hij wordt 84 jaar.


1946 - Geboorte David Gilmour, gitarist, zanger en songwriter, die zich in 1968 bij Pink Floyd voegde. Na het vertrek van Roger Waters in 1985 creëerde David nog twee Floyd-albums, A Momentary Lapse of Reason en The Division Bell, met Nick Mason en Richard Wright. Hij werd in 2003 benoemd tot CBE (Commander British Empire) vanwege zijn verdiensten op het gebied van de muziek. Hij wordt 78 jaar. 1947 - Geboorte Kiki Dee, Engelse zangeres bekend van 'I've got the music in me' en haar duet met Elton John: 'Don't go breaking my heart'. Ze wordt 77 jaar. 1957 - Geboorte Marc Uytterhoeven, sportjournalist en televisiepresentator. Hij staat vooral bekend om zijn komische televisieshows, waarvan 'Alles kan beter' de bekendste is. Hij wordt 67 jaar.


1959 - The Drifters namen 'There Goes My Baby' op. Deze single kwam op 1 juni 1959 binnen in de Billboard Hot 100 en bereikte de tweede plaats.


1978 - 'Just The Way You Are' van Billy Joel bereikte de platina status in Amerika. In Vlaanderen werd het echter geen grote hit.


1987 - De veerboot Herald of Free Enterprise kapseiste in Zeebrugge. Deze ramp kostte aan 193 opvarenden het leven. Op 15 maart 1987 werd op initiatief van Boy George, de zanger van Culture Club, de benefietsingle 'Let It Be' door Ferry Aid opgenomen. Deze gelegenheidsformatie bestond uit sterren zoals Paul McCartney, Kate Bush, Mark Knopfler, Mark King van Level 42 en Mel & Kim. De opbrengst van deze single was voor de nabestaanden.

Europese Dag van de Logopedie Deze dag staat in het teken van taalontwikkelingsstoornissen en de invloed op het lezen en schrijven. Deze dag werd opgericht om aandacht te vragen voor spraakontwikkeling voor peuters tot 4 jaar. Er worden allerlei campagnes gestart om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.

Comments


bottom of page