top of page

6 juni

1970 - Christie stond op nummer 1 in de Engelse hitparade met 'Yellow River'. Geschreven door bandleider Jeff Christie, werd het nummer aangeboden aan The Tremeloes, die het opnam met de bedoeling het als single uit te brengen. Ze vonden het echter te popgericht voor hun toekomstige richting. Producer Mike Smith haalde daarom de zang van de opname en voegde die van Jeff Christie toe.


1934 - Geboorte Albert II. Hij was tussen 9 augustus 1993 en 21 juli 2013 de zesde Koning der Belgen. Hij is de jongste zoon van koning Leopold III en Koningin Astrid. Hij volgde zijn broer Boudewijn op na diens dood in 1993. Op 21 juli 2013, de Nationale Feestdag van België, trad hij af ten gunste van zijn zoon Filip. Hij wordt vandaag 90 jaar.


1960 - Tony Williams stapte uit The Platters. Hij begon aan een solo-carrière. Tony Williams was de zanger van hun jaren vijftig-hits 'Only You', 'The Great Pretender' en 'Smoke Gets In Your Eyes'. In de jaren zeventig verloor Tony Williams een rechtszaak tegen Platters-manager Buck Ram over de rechten van de groepsnaam. Desondanks richtte Tony Williams The Platters opnieuw op. 1966 - De eerste vrouw van Roy Orbison, Claudette, kwam om het leven toen een vrachtwagen uit een zijweg reed en in botsing kwam met de motor waarop zij en haar man reden in Gallatin, Texas, ze was 25.


1974 - Billy Swan nam zijn eigen compositie 'I Can Help' op. De single kwam op 28 september 1974 binnen in de Billboard Hot 100 en stond vanaf 23 november twee weken op de eerste plaats. In ons land stond de single vanaf 1 februari 1975 vier weken aan de top van de hitparade.


2006 - Overlijden Billy Preston, Amerikaanse soul- en rockmusicus. Hij werkte als toetsenist voor o.a. The Beatles, The Rolling Stones, Aretha Franklin en Eric Clapton. Als solo-artiest won hij een Grammy Award voor beste instrumentale nummer met 'Outta Space' in 1973. Hij was ook verantwoordelijk voor de hits 'With You I'm Born Again', een duet met Syreeta en 'You are so beautiful', een hit voor Joe Cocker. Billy Preston is 59 jaar geworden.


2017 - Overlijden Sandra Reemer, Nederlandse zangeres en presentatrice. Ze nam verschillende keren deel aan het Eurovisiesongfestival. Haar beste prestatie was met het liedje 'Als het om de liefde gaat' dat ze in duet zong met Andres. Vanaf 1986 werd ze de assistente van Jos Brink bij de presentatie van het televisieprogramma 'Wedden, dat...?'. Sandra Reemer is 66 jaar geworden.


Comments


bottom of page