top of page

6 juli

1971 - Louis Armstrong overleed aan een leveraandoening. Op zijn begrafenis werd 'When The Saints Go Marching In' gespeeld. Zijn versie was in 1939 een grote hit. Louis Armstrong begon zijn carrière in 1922 als trompettist bij het orkest van King Oliver. In 1929 ging hij verder met zijn eigen band. In 1990 werd Louis Armstrong postuum geïntroduceerd in de Rock And Roll Hall Of Fame.

1946 - Geboorte Sylvester Stallone, Amerikaans acteur, filmproducent en -regisseur. Zijn naam wekt bij velen een associatie op met zijn twee bekendste rollen: de bokser Rocky Balboa en de Vietnamveteraan John Rambo. Hij wordt 77 jaar.

1964 - In Londen ging de eerste Beatles-film 'A Hard Day's Night' in première. 1967 - Jackie Wilson nam zijn eigen compositie '(Your Love Keeps Lifting Me) Higher And Higher' op. Deze single kwam op 12 augustus 1967 binnen in de Billboard Hot 100 en bereikte de zesde plaats. In ons land kwam de single twee jaar later niet verder dan de tipparade. Ook een re-release bleef in 1987 wederom in de tipparade steken. 1971 - Björn Ulvaeus en Agnetha Fältskog traden in het huwelijk. Zo’n drieduizend fans probeerden een glimp van het bruidspaar op te vangen. Björn en Agnetha Ulvaeus kregen twee kinderen - Linda en Christian. Op Kerstavond 1978 lieten Björn en Agnetha Ulvaeus in een persbericht weten dat zij uit elkaar gingen.


1979 - De Amerikaanse orkestleider, componist en producer Van McCoy overleed aan een hartaanval. In 1975 had Van McCoy, begeleid door zijn Soul City Symphony, een Amerikaanse nummer 1-hit met 'The Hustle'. Twee jaar vóór zijn dood had hij nog een hit met 'Soul Cha Cha'. Ook als componist heeft Van McCoy een behoorlijk aantal hits op zijn naam staan. Van McCoy is 38 jaar geworden.


2020 - Overlijden Ennio Moricconne, Italiaanse componist, dirigent en trompettist die de muziek voor ongeveer 500 films en televisieseries componeerde en orkestreerde. Hij componeerde tevens een honderdtal popsongs, voor o.a.. Mireille Mathieu.

Comments


bottom of page