6 juli

1971 - Louis Armstrong overleed aan een leveraandoening. Op zijn begrafenis werd 'When The Saints Go Marching In' gespeeld. Zijn versie was in 1939 een grote hit. Louis Armstrong begon zijn carrière in 1922 als trompettist bij het orkest van King Oliver. In 1929 ging hij verder met zijn eigen band. In 1990 werd Louis Armstrong postuum geïntroduceerd in de Rock And Roll Hall Of Fame.


1964 - In Londen ging de eerste Beatles-film 'A Hard Day's Night' in première.


1979 - De Amerikaanse orkestleider, componist en producer Van McCoy overleed aan een hartaanval. In 1975 had Van McCoy, begeleid door zijn Soul City Symphony, een Amerikaanse nummer 1-hit met 'The Hustle'. Twee jaar vóór zijn dood had hij nog een hit met 'Soul Cha Cha'. Ook als componist heeft Van McCoy een behoorlijk aantal hits op zijn naam staan. Van McCoy is 38 jaar geworden.


2020 - Overlijden Ennio Moricconne, Italiaanse componist, dirigent en trompettist die de muziek voor ongeveer 500 films en televisieseries componeerde en orkestreerde. Hij componeerde tevens een honderdtal popsongs, voor o.a.. Mireille Mathieu.