top of page

6 februari

1941 - Geboorte Dave Berry, Engelse zanger. Met 'This strange effect', geschreven door Ray Davies van The Kinks, bereikte hij in 1965 de eerste plaats van de hitparade. Ook 'The crying game', 'Little things' en 'Mama' haalden de hitlijsten. Dave Berry wordt 83 jaar vandaag.


1960 - Geboorte Wendy Van Wanten, model en zangeres. Ze werd vooral bekend van het programma 'De PinUp Club', waarin ze de brievenrubriek presenteerde. In 1991 nam ze met Willy Sommers het duet 'Kijk eens diep in mijn ogen' op. In 2006 zocht ze naar een man in het TV-programma 'Wie wordt de man van Wendy?' En die heeft ze gevonden: Frans Vancoppenolle, die ook haar manager geworden is. Wendy Van Wanten wordt vandaag 64 jaar.


1966 - Geboorte Engelse zanger-songwriter Rick Astley. Hij werd in het zadel geholpen door het producerstrio Stock, Aitken & Waterman. Dankzij hen haalde hij de top van de hitlijsten met de singles 'Never gonna give you up', 'Whenever you need somebody', 'She wants to dance with me', 'Cry for help' en 'Together forever'. Hij wordt 58 jaar.


1998 - Nadat een jaar eerder bij hem longkanker werd vastgesteld, overleed Beach Boy Carl Wilson op 51-jarige leeftijd. Hij was in eerste plaats de gitarist van de groep maar was als zanger te horen op ‘I Can Hear Music’, ‘God Only Knows’ en ‘Good Vibrations’.


1998 - Overlijden Johan Hölzel, beter bekend als Falco. Oostenrijkse popmuzikant die enkele internationale hits scoorde in de jaren tachtig: 'Der Kommisar', 'Rock me Amadeus' en 'Jeanny'. Op 6 februari 1998 reed hij in de Dominicaanse Republiek, waar hij een opnamestudio had, van een parkeerplaats af en werd zijn terreinwagen geramd door een bus. Falco was op slag dood.


2007 - Overlijden van de Italiaans-Amerikaanse zanger, songwriter en acteur Frankie Laine. Hij scoorde in 1953 in Engeland de nummer 1 hit 'I Believe' en nog 25 andere Engelse Top 20 singles. Zijn grootste hits in Vlaanderen waren 'Cool water', 'Old shoes', 'My little one' en 'A woman in love'. Hij is 93 jaar geworden.


2011 - Overlijden Noord-Ierse gitarist en zanger Gary Moore aan de gevolgen van een hartaanval in Spanje. Hij zat bij de groepen The Gary Moore Band en Thin Lizzy. In de jaren 80 scoorde hij de solohit 'Still got the blues (for you)'. Hij is 58 jaar geworden.


2016 - Overlijden Eddy Wally. In 1966 leerde Eddy Wally de Nederlandse producer Johnny Hoes kennen. Onder diens leiding nam hij Chérie op, goed voor een gouden plaat. Daarna volgden nog o.a. 'Als marktkramer ben ik geboren' en 'Ik spring uit m'n vliegmachien'. Hij is 83 jaar geworden.

Comments


bottom of page