6 augustus

1960 - Chubby Checker introduceerde de nieuwe dans de twist in het televisieprogramma American Bandstand. Zijn gelijknamige single was op 1 augustus de Billboard Hot 100 binnengekomen. 'The Twist' stond in de week van 19 september 1960 een week aan de top. The Twist was de eerste single in de geschiedenis die twee keer de eerste plaats wist te bereiken in de Amerikaanse hitlijst. Vanaf 13 januari 1962 stond die nog eens drie weken op nummer 1. De dans ontketende een ware rage in Amerika.

1965 - Het album 'Help' van The Beatles kwam uit, met daarop The Night Before’, ‘You've Got to Hide Your Love Away’, ‘You're Going to Lose That Girl’, ‘Ticket to Ride’ and 'Yesterday'.


2016 - De Zweedse muziekstreamingdienst Spotify meldde dat 'The Girl From Ipanema' meer dan 40.000 keer werd gestreamd nadat het was gespeeld terwijl supermodel Gisele Bundchen het podium opliep tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Het nummer werd voor het eerst een hit voor Astrud Gilberto en Stan Getz in 1964 toen het piekte op nummer 5 op de Amerikaanse hitlijst.