5 oktober

1965 - Henry Mancini kreeg in Amerika een gouden plaat voor de soundtrack bij de film The Pink Panther. The Pink Panther is een film van Blake Edwards. Peter Sellers vertolkt de rol van de politie-inspecteur Clouseau.

1943 - Geboorte Steve Miller, zanger, gitarist en mondharmonicaspeler van The Steve Miller Band. Hun doorbraak kwam er in 1973 met het album 'The Joker'. Naast het titelnummer kwamen er nog enkele hits van dit album: 'Fly like an Eagle' en 'Book of Dreams'. Hij wordt 78 jaar.


1951 - Geboorte Bob Geldof, Ierse zanger en liedjesschrijver. Hij werd tijdens de jaren 70 bekend als frontzanger van The Boomtown Rats. Zijn internationale faam nam aanzienlijk toe dankzij zijn liefdadigheidsconcerten 'Live Aid'. Hij wordt 70 jaar.


1962 - De Beatles-debuutsingle 'Love Me Do' werd uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk. Het stond 26 weken in de hitlijst en piekte op nummer 17. Beatles-producer George Martin heeft gezegd dat toen 'Love Me Do' werd uitgebracht, het de dag was waarop de wereld veranderde.


1973 - Elton John bracht zijn zevende studioalbum 'Goodbye Yellow Brick Road' uit. Bernie Taupin schreef de tekst van het album in twee en een halve week, waarbij Elton John de meeste muziek in drie dagen componeerde tijdens een verblijf in het Pink Flamingo Hotel in Kingston, Jamaica. Er werden inmiddels meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht van het album, met daarop de gelijknamige single, maar ook 'Bennie and The Jets' en 'Candle in the wind'.