top of page

5 oktober

1962 - De Beatles-debuutsingle 'Love Me Do' werd uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk. Het stond 26 weken in de hitlijst en piekte op nummer 17. Beatles-producer George Martin heeft gezegd dat toen 'Love Me Do' werd uitgebracht, het de dag was waarop de wereld veranderde.

1943 - Geboorte Steve Miller, zanger, gitarist en mondharmonicaspeler van The Steve Miller Band. Hun doorbraak kwam er in 1973 met het album 'The Joker'. Naast het titelnummer kwamen er nog enkele hits van dit album: 'Fly like an Eagle' en 'Book of Dreams'. Hij wordt 80 jaar.


1951 - Geboorte Bob Geldof, Ierse zanger en liedjesschrijver. Hij werd tijdens de jaren 70 bekend als frontzanger van The Boomtown Rats. Zijn internationale faam nam aanzienlijk toe dankzij zijn liefdadigheidsconcerten 'Live Aid'. Hij wordt 72 jaar.


1962 - In het Pavilion-theater in Londen was er de wereldpremière van 'Dr. No', de eerste James Bond-film. Sean Connery vertolkte de rol van geheim agent 007. Ursula Andress speelde Honey Rider. Joseph Wiseman was Dr. No. The James Bond Theme werd gecomponeerd door John Barry. De single kwam op 1 november 1962 binnen in de Britse hitparade. The James Bond Theme van The John Barry Orchestra bereikt de dertiende plaats. 1965 - Henry Mancini kreeg in Amerika een gouden plaat voor de soundtrack bij de film The Pink Panther. The Pink Panther is een film van Blake Edwards. Peter Sellers vertolkte de rol van de politie-inspecteur Clouseau.


1966 - Tom Jones nam in Londen 'Green Green Grass Of Home' op. Dit liedje over een gevangene die naar huis verlangt, is geschreven door Curly Putnam die het zelf in 1965 op de plaat heeft gezet. De versie van Tom Jones werd op 28 oktober 1966 op single uitgebracht. Op 10 november kwam die binnen in de Britse hitparade. Het werd de tweede nummer 1-notering voor de zanger uit Wales. In ons land kwam 'Green Green Grass Of Home' van Tom Jones op 31 december 1966 binnen in top 30 en stond van 14 januari 1967 maar liefst 8 weken op de eerste plaats.


1973 - Elton John bracht zijn zevende studioalbum 'Goodbye Yellow Brick Road' uit. Bernie Taupin schreef de tekst van het album in twee en een halve week, waarbij Elton John de meeste muziek in drie dagen componeerde tijdens een verblijf in het Pink Flamingo Hotel in Kingston, Jamaica. Er werden inmiddels meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht van het album, met daarop de gelijknamige single, maar ook 'Bennie and The Jets' en 'Candle in the wind'.


1992 - Overlijden Eddie Kendricks. Hij verloor zijn strijd tegen longkanker. Eddie Kendricks werd eind jaren vijftig lid van The Primes. In 1960 gingen een aantal leden van deze groep door als The Temptations. Eddie Kendricks was tot 1971 de lead-zanger van deze Motown-groep die hits scoorden met "My girl", "Papa was a rollin' stone", "Power" en "Treat her like a lady". In 1973 was 'Keep On Truckin’ zijn grootste solo-hit. Vanaf 10 november 1973 stond deze single twee weken bovenaan de Amerikaanse Hot 100 van Billboard. Eddie Kendricks is 52 jaar geworden.

コメント


bottom of page