5 november

1941 - Geboorte Art Garfunkel, Amerikaanse singer/songwriter en acteur die tot 1970 deel uitmaakte van het duo Simon & Garfunkel. Na de breuk met Paul Simon duurde het drie jaar voor Art Garfunkel zijn eerste soloplaat uitbracht. Na een aantal mislukte singles, scoorde Art Garfunkel halverwege 1979 een nummer 1-hit met 'Bright Eyes'. In 1981 haalde Art Garfunkel nog één keer de Top 40 met 'A Heart In New York'. Voor het grote publiek werd het daarna stil rond hem. Hij wordt vandaag 80 jaar.

1960 - Geboorte Rene Froger. In de jaren 90 scoorde hij een reeks top tien-hits, waaronder 'Alles kan een mens gelukkig maken' en 'Say hello'. Rene Froger verkocht meer dan vijf miljoen platen en behoort daarmee tot de best verkopende artiesten van Nederland. Hij wordt vandaag 61 jaar.


2003 -Overlijden Bobby Hatfield. Bobby Hatfield van The Righteous Brothers werd dood teruggevonden in zijn hotelkamer in Michigan, 30 minuten voor een optreden. Uit de autopsie bleek dat hij bezweek aan een hartaanval veroorzaakt door een cocaïnevergiftiging. Hij is 62 jaar geworden.


2020 - Overlijden Len Barry, Amerikaans zanger, songwriter, muziekproducer en auteur. Met de song '1-2-3' brak Len Barry door in de herfst van 1965 . Van de single werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Hij is 78 jaar geworden.