top of page

5 maart

1959 - Bobby Darin nam zijn eigen compositie 'Dream Lover op'. In de Amerikaanse Billboard Hot 100 haalde het nummer de tweede plaats. De hoogste positie in Vlaanderen was plaats 12.

1946 - Geboorte Murray Head, Engels acteur en zanger. Als muzikant is hij het meest bekend om zijn internationale hits 'Superstar' en 'One Night in Bangkok'. Hij wordt 78 jaar.


1948 - Geboorte Eddy Grant, Guyanees-Britse singer-songwriter en muzikant. Hij was één van de oprichters van The Equals. In 1980 had hij zijn eerste solo-hit met 'Do you feel my love'. Daarna volgden 'I don't wanna dance' en 'Electric avenue'. Hij wordt 76 jaar.


1948 - Geboorte Elaine Paige, Engelse musicalster (o.a. Grizabella in 'Cats' en 'Evita'). De single 'I know him so well', een duet met Barbara Dickson, bezorgde haar een internationale hit. Ze wordt 76 jaar. 1963 - Het noodlot sloeg toe toen de 30-jarige countryster Patsy Cline samen met Cowboy Copas en Hawkshaw Hawkins omkwam bij een vliegtuigongeluk. Op het moment van haar overlijden begon Patsy Cline net te genieten van crossover-succes in de Amerikaanse hitlijsten, met hits als ‘I Fall To Pieces’ en ‘Crazy’. In 1973 werd ze de eerste vrouw die werd opgenomen in de Country Hall of Fame. Ze is 30 jaar geworden.

1982 - Overlijden John Belushi. Samen met Dan Aykroyd speelde hij in 1980 de hoofdrol in 'The Blues Brothers'. John Belushi was 33 jaar.

bottom of page